Suomi Svenska Русский English Nederlands Francais Deutsch Chinese 中文 Ελληνικά In italiano En español Poland ?

Creative Commons License
Tämän teoksen teksti­sisällön käyttö­oikeutta koskee Creative Commons Nimeä-Epä­kaupallinen-Tarttuva 3.0 -lisenssi. Lisätiedot täältä.

Avaruus » Planeetat » Saturnus

Saturnus

Kaasuplaneetoilla havaitaan ns. renkaita.

Ajatukseni mukaan planeetat hakeutuvat tähden päiväntasaajan alueelle työntymään pois päin tähdestään. Tälle alueelle muodostuu energiauoma koska tähteä kohti tulee energia-aaltoja muista tähdistä. Galaksi on levymäinen ja näin muista tähdistä tuleva energia tulee enimmäkseen muualta kuin napojen suunnasta.

Tähti toimii varjostimena ja tämän takia kauemmaksi tähdestä syntyy energiauoma. Tälle alueelle tulee muista tähdistä vähemmän energiaa ja näin planeetat hakeutuvat tähän uomaan.

Ehkäpä tähdet itsekin avautuvat energiaansa enemmän navoiltaan kuin päiväntasaajaltaan.


Avautuvatko planeetat enemmän energiaansa navoiltaan?

Se selittäisi kaasuplaneettojen ympärillä havaittujen renkaiden sijainnin. Renkaissa oleva materiaali on hakeutunut planeetan ympärillä olevaan energiauomaan ja työntyy sillä alueella pois päin laajenevasta planeetastaan. Myös Uranuksen tapauksessa.


Tämä uutinen antaa ymmärtää että kaasuplaneetat todellakin avautuisivat enemmän energiaansa navoiltaan.

Ainakin Auringosta tuleva energia "heijjastuu" osittain planeetoista ja koska planeetat ovat pyöreitä, ei tämä "heijjastuva" energia suuntaudu takaisin kohti Aurinkoa. Myös Uranuksen tapauksessa tämä "heijjastuva" energia muodostaisi oman osuutensa energiauomasta, koska sitä ei juurikaan "heijjastu" Uranuksesta kohti sen renkaita.


Noin 30 vuoden välein Saturnuksella havaitaan iso myrsky. Auringon pilkujen maksimi esiintyy noin 11 vuoden välein. Saturnus itse kiertää Auringon kerran 29,5 vuodessa.

Ennustan että galaksin keskustasta tulee energia-aaltoja joilla onkvarkkiluonne noin 10 vuoden välein. Koska Saturnuksen säännöllisetmyrskyt 30 vuoden välein esiintyvät vähän aikaa, väitän että vain jokakolmas myrsky havaitaan Maapallolta käsin.

Kyseiset energia-aallot galaksin keskustasta ylläpitävät myös Jupiterin punaista pilkkua ja selittävät ehkäpä myös Uranuksen ja Neptunuksen pilkut.

Aurinkoa kohti menevät energiakimput palavat loppuun niin syvällä Auringon sisällä, että niistä syntyvät energiavirrat tulevat ulos Auringosta 11vuoden viiveellä. Ulos tulevien energiavirtojen tyrehdyttyä, jäljelle jää Auringon pilkkuja.

Katso Auringon pilkut aihe.


Savor

:);):)