Suomi Svenska Русский English Nederlands Francais Deutsch Chinese 中文 Ελληνικά In italiano En español Poland ?

Creative Commons License
Tämän teoksen teksti­sisällön käyttö­oikeutta koskee Creative Commons Nimeä-Epä­kaupallinen-Tarttuva 3.0 -lisenssi. Lisätiedot täältä.

Avaruus » Planeetat » Merkurius

Merkurius

Kuva: NASA (kuvan värikäsittely © R. Nunes)
Newtonin painovoimateoria pystyi ennustamaan kaikkien muiden planeettojen paikan tulevaisuudessa paitsi Merkuriuksen. Merkuriuksen rata kiertyy eri tavalla, kuin Newtonin painovoimateoria ennustaa. Tämä ilmiö tunnetaan nimellä Merkuriuksen periheli. Einsteinin suhteellisuusteoria pystyy ennustamaan Merkuriuksen radan paremmin.

Ajatukseni mukaan Aurinko ei kuitenkaan kaareuta ympärillään olevaa tilaa ikäänkuin montulle.

Ehkäpä Merkuriuksen rata selittyy sillä, että Auringosta avautuvat energiakimput muuttavat Merkuriuksen varausta samalla tavalla kuin komeettojen varausta, eli Auringosta tulevat energiakimput menevät Merkuriuksen läpi ja palavat/räjähtävät koko matkansa ajan enemmän ja enemmän, jolloin ne vuorovaikuttavat enemmän Merkuriuksen toisen puolen atomien kanssa kuin sen puolen, jotka ovat Auringon puolella sillä hetkellä, ja näin Merkurius lähestyy Aurinkoa liikkumatta aurinkoa kohti, kunnes Auringosta tulevat energiakimput siirtävät Merkuriuksen auringon puoleisiin atomeihin niin paljon liike-energiaansa, että Merkurius alkaa työntyä Auringosta poispäin nopeammin, kuin Auringon pinta työntyy poispäin Auringon keskustasta.

Muiden planeettojen ellipsiradat selittyisivät aurinkokunnan ulkoisen paineen vaihtelulla, ja näin Merkuriuksen radan erikoinen periheli saisi kolmiulotteisen selityksen ajatuksestani.


Savor

:);):)

Tämä sivu kaipaa muokkaamista englannin kieliselle sivulle.