Suomi Svenska Русский English Nederlands Francais Deutsch Chinese 中文 Ελληνικά In italiano En español Poland ?

Creative Commons License
Tämän teoksen teksti­sisällön käyttö­oikeutta koskee Creative Commons Nimeä-Epä­kaupallinen-Tarttuva 3.0 -lisenssi. Lisätiedot täältä.

Avaruus » Galaksit

Galaksit

Käännetty versio

Galaksit

Galaksit pyörivät kärrynpyörämäisesti. Jos vetävä voima olisi olemassa, pitäisi galakseissa olla kymmenen kertaa enemmän massaa kuin sitä nykyisin havaitaan. Tämä siksi, että galaksien uloimmat tähdet kiertävät galaksin keskustaa niin nopeasti. Havaittavan massan vetovoima ei riitä pitämään
niitä kiertoradallaan. Uloimpana kiertävien tähtien pitäisi sinkoutua pois radoiltaan.

Vaikka nykyinen fysiikka ei ymmärrä miten gravitaatio välittyy, on se jo keksinyt että galakseissa on jotakin mystistä pimeää ainetta jolla tämä vetävä voima on.

Pimeä aine on erilaista kuin havaittava aine. Silti sillä on samanlainen vetävä voima kuin havaittavalla aineella.


Ei, ei gravitaatiota ole olemassa.

Kaikki galaksien tähdet ovat syntyneet galaksien keskusten jättimäisistä mustista aukoista. Ne laajenevat kolmiulotteisesti, avautuen energia-aaltoja joilla on atomiluonne. Tähdet laajenevat ja työntyvät pois päin galaksin keskustasta kaarevalla radalla suht samassa suhteessa kuin laajenevat.

Eli galaksien uloimmatkin tähdet sinkoutuvat pois päin galaksin keskustasta. Aivan kuten niiden liikenopeus galaksin keskustan ympäri antaakin olettaa. Sitä ei vain havaita, koska kaikki laajenee kolmiulotteisesti samassa suhteessa.Vanha versio

Spiraaligalaksi M33 - Kuva: NASA (PD)
Galaksit pyörivät kärrynpyörämäisesti, eli uloimmat tähdet kiertävät galaksin keskustaa lähes yhtä nopeasti kuin galaksin keskustan tähdet. Nykyfysiikka ei ymmärrä, miten ns. painovoima välittyy, mutta silti se on jo ehtinyt ottaa teorioihinsa mukaan ns. pimeän aineen, jolla tämä kyseinen voima on myös. Galakseissa ei nimittäin ole tarpeeksi massaa, joka pitäisi galaksit kärrynpyörämäisinä. Kymmenen kertaa enemmän massaa galaksin sisällä, kuin nykyisin havaitaan, riittäisi pitämään galaksin uloimmatkin tähdet kiertoradoillaan havaittavalla nopeudella, jos painovoimaa siis edes on olemassa.

Ajatukseni ei tarvitse pimeää ainetta selittämään, miksi galaksien havaitaan pyörivan kärrynpyörämäisinä. Kaikki galaksien tähdet työntyvät poispäin galaksien keskustoista kiihtyvällä vauhdilla laajentuen samalla kolmiulotteisesti kiihtyvällä vauhdilla. On kiintoisaa, että valon yleisestä punasiirtymästä on havaittavissa kiihtyvä laajeneminen, joka on toistaiseksi tulkittu tilan kiihtyväksi laajenemiseksi.

Tähdet itse avautuvat energia-aaltoina, joilla ne tönivät toisiaan poispäin toisistaan samassa suhteessa kuin laajenevat, ja galaksien keskustoissa on jättimäisiä kolmiulotteisesti laajenevia energiakeskittymiä/mustia aukkoja, joista avautuvilla energia-aalloilla on atomiluonne. Kaikki näkyvän maailmankaikkeuden energia hankautuu vastaan tuleviin energia-aaltoihin noin 11 vuoden välein, ja joskus noissa vastaan tulevissa energia-aalloissa oleva energiatihentymä osuu galaksin keskustaan ja putsaa isolta alueelta uusia kolmiulotteisesti laajenevia atomeja mukaansa kohti mustaa aukkoa, minkä jälkeen putsatun alueen ulkopuolella, ulospäin työntyvissä aalloissa olevat laajenevat atomit tulevat tönineeksi toisiaan kohti tuota putsattua aluetta eteenpäin menevän liikkeen aikana, jolloin sinne muodostuu uusi massakeskittymä, jonka sisälle paine kasautuu ilman painovoimaa, ja näin uusi tähti syttyy. Tähti jatkaa laajenemistaan ja työntymistään poispäin kolmiulotteisesti laajenevasta mustasta aukosta eikä näin ollen juurikaan loittone jättimäisestä mustasta aukosta. Sen takia uusia tähtiä havaitaan galaksien keskustojen jättimäisten mustien aukkojen lähellä.

Savor

:);):)