Suomi Svenska Русский English Nederlands Francais Deutsch Chinese 中文 Ελληνικά In italiano En español Poland ?

Creative Commons License
Tämän teoksen teksti­sisällön käyttö­oikeutta koskee Creative Commons Nimeä-Epä­kaupallinen-Tarttuva 3.0 -lisenssi. Lisätiedot täältä.

Avaruus » Planeetat » Venus

Venus

Kuva: NASA (PD)
Käännetty versio

Venus pyörii akselinsa ympäri myötäpäivään. Muut kiviplaneetat pyörivät akselinsa ympäri vastapäivään. Kaikki planeetat kiertävät Aurinkoa vastapäivään.

Venus on ainut planeetta jonka keskilämpötila on yölläkin plussan puolella. Satoja asteita.

Avautuuko Auringosta Venukseen sitoutuva energia enimmäkseen Venuksen aamulla? Tämä saisi Venuksen pyörimään myötäpäivään akselinsa ympäri. Samalla Venus saisi liike-energiaa kaarevalle radalle joka veisi sitä Auringon ympäri vastapäivään.

Muihin kiviplaneettoihin sitoutuva Auringon energia avautuisi enimmäkseen illalla.

Venuksen aamulla avautuva energia siis pyörittää Venusta alakierteellä suhteessa Auringosta avautuvan energiameren "pintaan". Aiheuttaako tämä kitkaa joka pitää Venuksen kuumana?
Vanha versio

Venus on ainoa planeetta, joka pyörähtää akselinsa ympäri myötäpäivään samalla, kun se kiertää aurinkoa muiden planeettojen tapaan vastapäivään. Venus on myös ainoa planeetta, jonka lämpötila on keskimäärin plussan puolella myös yöllä. Venuksen lämpötila on itse asiassa satoja asteita plussan puolella myös yöllä. Johtuuko Venuksen kuumuus siitä, että se pyöriessään alakierteellä suhteessa auringosta avautuvaan energiamereen saa aikaiseksi kuumuutta kitkan vuoksi kuten pallo, joka pyörii lattiaa pitkin alakierteellä, vai johtuuko Venuksen tapa pyöriä akselinsa ympäri myötäpäivään siitä, että se on niin kuuma planeetta?

Ajatukseni mukaan planeetat työntyvät auringosta poispäin kaarevalla radalla samassa suhteessa kuin laajenevat, ja planeetoista avautuu enemmän energiaa liikerataan nähden taaksepäin. Siten Venuksesta avautuisi enemmän energiaa Venuksen aamulla, kun taas muista planeetoista avautuisi enemmän energiaa planeetan illalla. Poikkeuksena on Uranus, joka kiertää aurinkoa kallellaan.

Savor

:);):)