Suomi Svenska Русский English Nederlands Francais Deutsch Chinese 中文 Ελληνικά In italiano En español Poland ?

Creative Commons License
Tämän teoksen teksti­sisällön käyttö­oikeutta koskee Creative Commons Nimeä-Epä­kaupallinen-Tarttuva 3.0 -lisenssi. Lisätiedot täältä.

Avaruus » Planeetat » Syntyteoriaa

Syntyteoriaa

Tämän uuden ajatuksen mukaan planeetat ovat ehkä syntyneet suoraan auringosta. Auringonpilkut ovat mysteeri edelleen nykyfysiikalle, ja ajatukseni mukaan niiden syntymekanismi saattaa tuoda raskaita atomeja kauaksi auringosta.

Ehkäpä noin yhdentoista vuoden välein näkyvä maailmankaikkeus hankautuu vastaan tuleviin energia-aaltoihin, ja näissä aalloissa olevat energiakimput palavat loppuun auringon kohdalla auringon keskustassa ja saavat sinne normaalia suuremman paineen. Nyt auringon keskustasta avautuu kohti auringon pintaa energia-aaltoja, jotka ohjautuvat puromaisesti (kuten vesisateella pururadalla) kohti samaa aluetta, ja näin energia virtaa ulos samalta alueelta auringosta. Kun virtaus loppuu, jää energiavirrasta merkiksi auringonpilkku tai useampi auringonpilkku suht samalle alueelle. Myös pururadoilla havaitaan joskus useampia puroja vierekkäin.

Jos näin on, niin tuollainen auringon keskustasta työntyvä voimakas energiavirta saattaa tuoda raskaita atomejakin kauaksi auringosta jne.

Onesimple

:);):)

Tämä sivu kaipaa muokkaamista englannin kieliselle sivulle.