Suomi Svenska Русский English Nederlands Francais Deutsch Chinese 中文 Ελληνικά In italiano En español Poland ?

Creative Commons License
Tämän teoksen teksti­sisällön käyttö­oikeutta koskee Creative Commons Nimeä-Epä­kaupallinen-Tarttuva 3.0 -lisenssi. Lisätiedot täältä.

Avaruus » Planeetat » Ratatasot

Planeettojen ratataso

Käännetty versio

Planeettojen ratataso


Planeetat hakeutuvat aina työntymään poispäin tähdestään sille alueelle, jossa niihin tulee vähiten tiheästi energiaa tähdestä päin. Ja jokainen planeetta ikään kuin kelluu tähdestä avautuvassa energiameressä kuin ongenkoho, kellahtaen akselinsa ympäri sitä mukaa, kun jompikumpi puoli
planeetasta on tiheämpi. Raskaampi puoli planeetasta on kellahtamassa kohti aurinkoa eli "meren pohjaa".

Myös galaksi on levymäinen ja näin esimerkiksi aurinkoa kohti tulee toisten tähtien energia-aaltoja enemmän auringon päiväntasaajan tasossa, kuin auringon napojen suunnasta. Aurinko saa muiden tähtien energia-aallot taipumaan. Ohittaessaan auringon yläpuolelta, ne taipuvat ja menevät ristiin auringon alapuolelta ohittaneiden energia-aaltojen kanssa, jotka siis myös taipuvat. Tämän takia Auringosta päin tulevassa energiameressä on ikäänkuin energiauoma, johon planeetat hakeutuvat sen mukaan, miten tiheitä planeetat itse ovat. Tämä on vähän sama asia, kuin vesi, joka hakeutuu laakson/solan pohjalla virtaavaan jokeen.

Vanha versio

Planeetat hakeutuvat aina työntymään poispäin tähdestään sille alueelle, jossa niihin tulee vähiten tiheästi energiaa tähdestä päin. Ja jokainen planeetta ikään kuin kelluu tähdestä avautuvassa energiameressä kuin ongenkoho, kellahtaen akselinsa ympäri sitä mukaa, kun jompikumpi puoli planeetasta on tiheämpi, jolloin sillä hetkellä raskaampi puoli planeetasta on kellahtamassa kohti aurinkoa eli "meren pohjaa". Kunkin aurinkokuntamme planeetan omalla sivulla selitän sen ratatason ja muut ominaisuudet.

Myös galaksi on levymäinen ja näin esimerkiksi aurinkoa kohti tulee toisten tähtien energia-aaltoja enemmän auringon päiväntasaajan tasossa, kuin auringon napojen suunnasta. Silloin aurinko saa muiden tähtien energia-aallot taipumaan, ja ohittaessaan auringon yläpuolelta ne taipuvat ja menevät ristiin auringon alapuolelta ohittaneiden energia-aaltojen kanssa, jotka siis myös taipuvat, jolloin auringosta päin tulevassa energiameressä on ikäänkuin energiauoma, johon planeetat hakeutuvat sen mukaan, miten tiheitä planeetat itse ovat. Tämä on vähän sama asia, kuin vesi, joka hakeutuu laakson/solan pohjalla virtaavaan jokeen.

Savor

:);):)