Suomi Svenska Русский English Nederlands Francais Deutsch Chinese 中文 Ελληνικά In italiano En español Poland ?

Creative Commons License
Tämän teoksen teksti­sisällön käyttö­oikeutta koskee Creative Commons Nimeä-Epä­kaupallinen-Tarttuva 3.0 -lisenssi. Lisätiedot täältä.

Fysiikka » Valon taipuminen

Valon taipuminen

Käännetty versio

Fotonitkin laajenevat ja avautuvat energia-aaltoja. Ne tönivät avautuvilla energia-aalloillaan toisiaan pois päin toisistaan.Tähdistä ulos tulevat fotonit ovat massiivisempia kuin vanhat toisten tähtien fotonit.

Mitä massiivisempi ja tiheämpi fotoni, sitä vähemmän ulkopintaa. Sitä hitaammin fotoni laajenee ja sitä hitaammin se myös avautuu energia-aaltoja. Mitä massiivisempi, sitä hitaampi aika.

Auringosta avautuvat fotonit eivät vuorovaikuta vanhojen fotonien kanssa.Sen takia ne eivät töni vanhoja fotoneja pois päin Auringosta.

Aurinkoa kohti tulee paljon toisten tähtien vanhoja fotoneja. Ne laajenevat ja avautuvat energia-aaltoja joilla ne saavat Auringon ohi menevät vanhat fotonit räjähtämään enemmän energiaansa pois päin Auringosta.

Näin valo taipuu paineen vaihtelun takia. Ei sen takia että Aurinko kaareuttaisi jotenkin ihmeellisesti tilaa.

Avaruusalus on samaa energiaa kuin fotonit ja molempien liikerata kääntyy tai saadaan kääntymään samasta syystä.



Lisäys 12.11.2007

Jos galaksit ovat astetta isomman aineen kokoluokan fotoneja joihin on ajan kanssa syntynyt tähtiä galaksin keskustan kolmiulotteisesti laajenevan energiakeskittymän energia-aalloista, niin silloin vanhoilla fotoneilla jotka tulevat kohti aurinkoa, voi olla ympärillään astetta pienemmän aineen kokoluokan tähtiä joita uusilla Auringosta avautuvilla fotoneilla ei ole.

Ehkäpä Auringosta ulos humahtavat fotonit kokevat ns. inflaatioteorian mukaisen tapahtuman, mutta kolmiulotteisesti.

Ja Auringon ohi menevien vanhojen fotonien keskustoihin osuu astetta pienemmän aineen kokoluokan tähtiä, jotka liikkuvat oman galaksinsa keskustan mukana, niin että nämä astetta pienemmän aineen kokoluokan galaksit ovat meidän aineen kokoluokan fotoneja.







Vanha versio

Ajatukseni mukaanhan fotonit vuorovaikuttavat toistensa kanssa, koska myös fotonit räjähtävät koko ajan eli laajenevat kolmiulotteisesti ja avautuen energia-aaltoina, joilla fotonit tönivät toisiaan poispäin toisistaan samassa suhteessa kuin laajenevat. Einsteinin suhteellisuusteoriahan ennusti valon taipuvan, ja valon taipuminen todistettiin auringonpimennyksen aikana, jolloin auringon takana oleva tähti näytti olevan eri paikassa, kuin sen tiedettiin olevan. Suhteellisuusteorian mukaan aurinko kaareuttaa tilan ikään kuin montulle, ja näin fotoni liikkuisi kaareutuneessa avaruudessa suorinta reittiä, minkä seurauksena auringon takana oleva tähti näyttäisi olevan eri paikassa.

Ajatukseni mukaan auringon takaa tulevissa toisen tähden valon energia-aalloissa on myös tietty paine, ja energia-aallon kolmiulotteisesti laajenevat fotonit ovat eri energian omaavia, kuin mitä auringosta avautuvien fotonien energia on, ja ne myös avautuvat eri energian omaavia energia-aaltoja. Näin auringon takaa tulevat fotonit eivät vuorovaikuta yhtä paljon auringosta avautuvien fotonien kanssa, ja auringon läheltä ohittavat fotonit tulevat tönineeksi toisensa eteenpäin menevän liikkeen aikana kohti sitä aluetta, jossa liikkuivat hetkeä aikaisemmin ne fotonit, jotka pysähtyivät aurinkoon.

Esim. fotonit hidastavat vauhtiaan väliaineessa. Ja Auringon sisällä fotonit liikkuvat Auringon atomien ytimien välisellä alueella jossa on enemmän energiaa kuin Auringon ulkopuolella olevassa tilassa. Fotonit siis pysyvät tiheinä Auringon sisällä myös itse ja kun ne sitten humahtavat ulos Auringosta, niiden sisältä työntyy ulos fotonia paljon pienempiä energiakimppuja aaltoina hitaammin kuin vanhojen toisten tähtien fotonien sisältä. Tämän takia vanhat fotonit vuorovaikuttavat toistensa kanssa nopeammin.

Kun vanhat fotonit ohittavat Aurinkoa, tulee niihin muista vanhoista fotoneista enemmän energiaa siltä puolelta joka pois päin Auringosta ja tämä energia saa vanhat fotonit räjähtämään enemmän energiaansa poispäin Auringosta ja tällä energialla fotonit taipuvat radallaan. Valo ei siis taivu sen takia että Aurinko kaareuttaisi tilaa.

Mitä kauemmaksi Auringosta tullaan, sitä enemmän tilassa liikkuu joka suuntaan vanhoja fotoneja ja sitä suorempaan vanhat fotonit liikkuvat. Oleellista tässä siis on se, että Aurinkoon pysähtyy vanhoja fotoneja ja näin Auringon lähellä ei liiku niin paljoa vanhoja fotoneja joka suuntaan kuin kauempana Auringosta.

Esimerkiksi kolmiulotteisesti laajenevista mustista aukoista avautuu harvakseltaan energia-aaltoja, joissa on erittäin suuren energian omaavia energiakimppuja, koska mustan aukon keskustassa energiaa on suhteellisesti erittäin paljon käpertyneenä erittäin pienelle alueelle, ja näin kyseinen energia kykenee pitämään itsensä paremmin kuumana/tiheänä. Tämän takia tähtien fotonit tulevat tönineeksi toisiaan kohti mustaa aukkoa, koska mustasta aukosta avautuvissa energia-aalloissa on paljon tyhjää tilaa. Lopultahan mustaa aukkoa kohti taipuvat fotonit osuvat johonkin erittäin energiseen energiakimppuun, joka on työntymässä poispäin mustan aukon keskustasta, jolloin fotoni palaa loppuun tuosta energiakimpusta avautuviin energia-aaltoihin, ja näin fotoni tempautuu sen energian mukana poispäin mustan aukon keskustasta.

Video kaipaa päivitystä.

Savor

:);):)