Suomi Svenska Русский English Nederlands Francais Deutsch Chinese 中文 Ελληνικά In italiano En español Poland ?

Creative Commons License
Tämän teoksen teksti­sisällön käyttö­oikeutta koskee Creative Commons Nimeä-Epä­kaupallinen-Tarttuva 3.0 -lisenssi. Lisätiedot täältä.

Fysiikka » Valon liike

Valon liike

Valon etenemistä voidaan kuvailla äänen tavalla edetä näin.

Ääni etenee ilmakehän molekyyli molekyyliltä niin, että molekyyli siirtyy vierellä olevaa molekyyliä kohti ja näin molekyylin atomien ytimistä avautuvat energia-aallot pääsevät energisinä/tiheinä vierellä olevan molekyylin atomien ytimiin, jolloin ne räjähtävät energiaa ja liikkuvat tällä energialla samaan suuntaan minne niitä kohti tuleva molekyyli oli menossa jne.

Fotonitkin laajenevat ja avautuvat energia-aaltoja, jotka pääsevät edellä menevään fotoniin niin että fotoni räjähtää energiaa liike-rataansa nähden taakse päin, jolloin fotoni kiihdyttää vauhtiaan hieman ja saavuttaa edellä menevää fotonia. Nyt eteenpäin avautuvat energia-aallot saavat edellä menevän fotonin räjähtämään energiaa liike-rataansa nähden taaksepäin ja tällä energilla pieni kiihdytys eteenpäin jne.

Kun tätä ajattelee Einsteinin tavoin suhteellisuuden kautta, pitää pienentää itsensä ja liikkua fotoneiden mukana, jolloin havaitsee yhtäläisyyden ääniaallon tapaan edetä.


Valon liikkeen pyörittelyä

Räjähtävät fotonit tönivät edellä meneviä räjähtäviä fofoneja koko ajan nopeampaan ja nopeampaan vauhtiin kohti vähemmän tiheää aluetta.

Mitä lähemmäksi aurinkoa mennään, sitä tiheämmässä fotonit ovat ja sitä vähemmän ne ovat ehtineet räjähtää eli avautua ja näin ne ovat auringon lähellä massiivisempia kuin kauempana auringosta. Ja näin kauemmaksi auringosta päässeet ovat kevyempiä, ja sen takia niiden vauhti kiihtyy nopeammin, ja fotonien keskinäinen vuorovaikutus myös kiihtyy jne.

Näin valo venyy.

Samalla tietysti selittyy se, että auringon ohi tulevat toisten tähtien fotonit vuorovaikuttavat keskenään enemmän ja nopeammin kuin auringosta avautuvien pienen tilavuuden tiheät fotonit, jotka laajenevat ja avautuvat energia-aaltoja hitaammin.

Näin valon taipuminen selittyy myös paineen vaihtelun avulla, koska auringon ohi tulevat räjähtäen kolmiulotteisesti laajenevat fotonit tönivät toisiaan kohti sitä aluetta aallossa, jossa liikkuivat hetkeä aikaisemmin ne fotonit, jotka pysähtyivät aurinkoon.

Jos fotoniaallossa jonkun alueen fotoneista/fotonista avautuu voimakkaasti normaalia enemmän energiaa, siirtyy tuo paine fotoni fotonilta samalla tavalla kuin ääniaalto etenee samalla, kun koko fotoniaalto etenee kiihtyvällä valonnopeudella eteenpäin.

Käytännössä siis myös me ja ilmakehä työnnymme hurjasti kiihtyvällä vauhdilla poispäin maapallon keskustasta samassa suhteessa kuin laajenemme.

Olettaisin että Einstein jos kuka oivaltaisi, mistä puhun, ja toteaisi, että suhteellisuuden avulla löytyy totuus, jonka jälkeen ottaisimme Einsteinin kanssa Shamppanjaa.

Onesimple

:);):)

Tämä sivu kaipaa muokkaamista englannin kieliselle sivulle.