Suomi Svenska Русский English Nederlands Francais Deutsch Chinese 中文 Ελληνικά In italiano En español Poland ?

Creative Commons License
Tämän teoksen teksti­sisällön käyttö­oikeutta koskee Creative Commons Nimeä-Epä­kaupallinen-Tarttuva 3.0 -lisenssi. Lisätiedot täältä.

Kosmologia » Korona

Korona

Miksi Auringon koronan lämpötila on reilusti suurempi kuin Auringon pinnan?

Käännetty versio

Vai onko niin että Auringosta ulos humahtavat uudet massiiviset fotonit ovat astetta pienemmän aineen kokoluokan galaksien siemeniä? Auringosta ulos humahtaessaan ne ovat valmiiksi kaukana toisistaan ja näin ns. inflaatioteoriata ei tarvita. Koronan alueella syntyy astetta pienemmän aineen kokoluokan voimakkaita valoilmiöitä eli kvasaareja. Uusien galaksien keskusten jättimäiset mustat aukot saavat osumia Aurinkoa kohti tulevista fotoneista. Ennen kaikkea niistä avautuvista energia-aalloista johon on jo ennättänyt syntyä astetta pienemmän aineen kokoluokan tähtiä.

Myös vanhat Auringon ohi menevät fotonien keskustat saavat osumia itseensä ja näin ne räjähtävät enemmän energiaansa pois päin Auringosta ja tämän takia valo taipuu ohittaessaan esim. Aurinkoa.
Vanha versio

Kun ajatustani soveltaa tähän, niin ensimmäisenä tulee mieleen Aurinkoa kohti tulevien hiukkasten vaikutus Auringosta tuleviin hiukkasiin.

Onko niin että Auringon koronan alue on sitä aluetta jossa kolmiulotteisesti laajenevien hiukkasten törmäyksiä tapahtuu? Tai ainakin läheltä ohituksia, jolloin laajenevista hiukkasista avautuvat energia-aallot saavat vastaan tulevan hiukkasen räjähtämään paljon energiaansa. Näin Auringon korona olisi kuumempi alue kuin Auringon pinta.

Ehkäpä esim. toisten tähtien fotonit eivät läpäise tuota aluetta ollenkaan, vaan osuvat pois päin Auringosta tuleviin hiukkasiin. Lisäävät itsellään niiden energiaa, saaden samalla ne räjähtämään vähän nopeammin.


Savor

:);):)