Suomi Svenska Русский English Nederlands Francais Deutsch Chinese 中文 Ελληνικά In italiano En español Poland ?

Creative Commons License
Tämän teoksen teksti­sisällön käyttö­oikeutta koskee Creative Commons Nimeä-Epä­kaupallinen-Tarttuva 3.0 -lisenssi. Lisätiedot täältä.

Kosmologia » Vuorovaikutus

Vuorovaikutus

Miten taivaankappaleet vuorovaikuttavat toistensa kanssa?

Ne avautuvat energia-aaltoja, joilla ne vuorovaikuttavat toistensa kanssa.

Mitä vähemmän kappaleella on ulkopintaa, sitä vähemmän se vuorovaikuttaa toisten kappaleiden kanssa.

Energiakeskittymässä voi olla hyvinkin paljon energiaa, vaikka sillä olisi vähän ulkopintaa suhteessa muihin taivaankappaleisiin.

Mitä tiheämmin energia taivaankappaleessa on, sitä vähemmän sillä on ulkopintaa suhteessa energian määrään.

Mitä vähemmän ulkopintaa, sitä hitaammin kappaleesta avautuu energiaa pois päin ja sitä vähemmän se vuorovaikuttaa muiden taivaan kappaleiden kanssa.

Mitä tiheämmin kappaleen energia on, sitä tehokkaammin se pysäyttää itseensä esim. tähdistä tulevia neutriinoja ja sitä vähemmän kappaleen suunnasta tulee pois päin neutriinoja.

Mustasta aukon suunnasta ei tule tähtien neutriinoja, sillä ne pysähtyvät mustaan aukkoon.

Mustaa aukkoa kohti kuitenkin liikkuu koko ajan neutriinoja, jotka laajenevat ja avautuvat energia-aaltoja, siirtäen niillä liike-energiaansa taivaankappaleisiin.

Mustan aukon lähellä liikkuviin kappaleisiin tulee enemmän neutriinoja siltä puolelta joka on poispäin mustasta aukosta. Näin mustan aukon ympärillä on tietty ulkoinen paine.

Tietyllä etäisyydellä kappaleisiin tulee enemmän ja nopeammin liike-energiaansa siirtäviä hiukkasia mustan aukon ulkopuolelta.


Kun ymmärtää että kaikki energiakeskittymät laajenevat ja avautuvat energia-aaltoja, joilla on laajenevien energiakeskittymien luonne jne, ymmärtää, ettei musta aukkokaan vedä muita kappaleita puoleensa. Se ahmii muut, sillä se laajenee ja tönii lähellä olevia kappaleita pois päin itsestään hitaammin kuin kappaleet ja se itse laajenevat.

Tosin jotkut mustat aukot ovat ikäänkuin dieetillä. Ne tönivät lähellä olevaa kaasua itsestään pois päin nopeammin kuin laajenevat.

Joku saattaa ihmetellä miksi musta aukko lopulta alkaa hylkimään itseään lähestyvää kappaletta nopeammin mitä musta aukko ja kappale laajenevat. Se perustuu siihen, että vaikka laajeneva musta aukko avautuukin hitaasti energiaansa, on näissä tiheissä energia-aalloissa suurienergisiä hiukkasia jotka myös siirtävät itsestään avautuvilla energia-aalloilla liike-energiaansa muiden taivaankappaleiden laajeneviin atomien ytimiin.

Näitä suurienergisiä hiukkasia nykyinen fysiikka ei ymmärrä. Ajatukseni mukaan kyseisten suurienergisten hiukkasten vauhti on kiihtynyt juuri sen takia että nekin laajenevat ja avautuvat energia-aaltoja joilla ne saavat edellä menevien suurienergisten hiukkasten vauhdin kiihtymään koko ajan.

Niiden vauhti kiihtyy hitaammin kuin fotonien. Vastaavasti niiden vauhti hidastuu hitaammin kuin fotonien silloin, kun ne liikkuvat esim. Aurinkoa kohti.

Nyt on helppo ymmärtää, miten laajenevasta mustasta aukosta pois päin työntyvä laajeneva tähti räjähtää paljon energiaansa kohti mustaa aukkoa. Laajenevasta mustasta aukosta avautuvat laajenevat energiakimput saavat tähden laajenevat atomit räjähtämään normaalia nopeammin. Syntyy illuusio siitä, että musta aukko muka imee jollakin vetovoimallaan tähdestä tähden massaa itseään kohti.

Oikeasti, mustasta aukosta tuleva energia saa laajenevan tähden räjähtämään energiaansa normaalia voimakkaammin. Tällä mustaa aukkoa kohti räjähtävällä energialla se työntyy kaarevalla radalla poispäin laajenevasta mustasta aukosta.


Savor

:);):)