Suomi Svenska Русский English Nederlands Francais Deutsch Chinese 中文 Ελληνικά In italiano En español Poland ?

Creative Commons License
Tämän teoksen teksti­sisällön käyttö­oikeutta koskee Creative Commons Nimeä-Epä­kaupallinen-Tarttuva 3.0 -lisenssi. Lisätiedot täältä.

Kosmologia » Energia-aallot

Energia-aallot

Kun esim. vesi virratessaan maan sisäisessä tunnelissa, hankautuu tunnelin seinämiin, saa se veden räjähtämään entistä voimakkaammin ja se aiheuttaa pyörteitä veteen.

Kun pyörteiden määrä virtaavassa vedessä kasvaa, se hidastaa veden etenemistä ja näin tunnelin ulostuloaukolle syntyy tasaisin väliajoin osittaisia tukoksia, jotka purkautuvat ryöpsähdyksinä, normaalia voimakkaampina energia-aaltoina. Ja ehkäpä tuohon maan alaiseen energiavirtaan on muodostunut jo ennen ulostuloaukkoa tiheämpää energiaa jossa on pyörteitä ja vähemmän tiheää energiaa jossa ei ole niin paljon pyörteitä.

Ajatellaampa että atomin ytimessä olevat erilliset energiakeskittymät muodostuvat miljardeista erillisistä kolmiulotteisesti laajenevista energiakimpuista, joiden välissä keskustasta ulos päin työntyvää pintaa kohti työntyy pintaa nopeammin vielä paljon pienempiä kolmiulotteisesti laajenevia energiakimppuja.

Tai miten fotonit työntyvät poispäin Auringon keskustasta nopeammin kuin Auringon pinta, niin että tämä fotonienergiavirta kohtaa Auringon atomien ytimistä avautuvia energia-aaltoja jotka saavat fotonivirtaan aikaiseksi pyörteitä, joka taas saa sen alueen fotonienergiavirrasta tiheämmän jne.

Vastaavasti galaksiemme tapa pyöriä akselinsa ympäri, juontaa juurensa jo sille ajalle kun ne työntyivät sen jättimäisen energakeskittymän sisällä poispäin sen keskustasta. Ja tuo jättimäinen kolmiulotteisesti laajeneva energiakeskittymä josta galaksimme siemenet siis aikoinaan humahtivat ulos, on todella kaukana näkyvän maailmankaikkeuden ulkopuolella.

Onesimple

:);):)

Tämä sivu kaipaa muokkaamista englannin kieliselle sivulle.