Suomi Svenska Русский English Nederlands Francais Deutsch Chinese 中文 Ελληνικά In italiano En español Poland ?

Creative Commons License
Tämän teoksen teksti­sisällön käyttö­oikeutta koskee Creative Commons Nimeä-Epä­kaupallinen-Tarttuva 3.0 -lisenssi. Lisätiedot täältä.

!!!38!!! » Suhteellinen aika

Suhteellinen aika

Vaikka atomit laajenisivat ja värähteleisivät kiihtyvällä vauhdilla, emme voisi havaita sitä mistään. Tämä siksi että olemme itse mukana tuossa kiihtyvässä laajenemisessa ja ajatuksiemme nopeus perustuu siihen miten nopeasti aivojemme atomit värähtelevät. Ajatuksemme ja toimintamme vaatii aina atomeilta yhtä monta värähdystä, värähtelivät atomit sitten kiihtyvällä vauhdilla nopeammin tai vaikkapa hitaammin ja hitaammin.

Jos olisi olemassa joku maailmankaikkeuden ulkopuolinen tarkkailija joka vertaisi tapahtumia omaan "aikaansa", hän voisi havaita miten meidän räjähtäminen kiihtyy tai ehkäpä hidastuu?

Kun tätä pohtii esim. siihen millä kiihtyvyydellä Maapallon pinta työntyy pois päin Maapallon keskustasta, ymmärtää ettei työntyminen ehkä ole välttämättä kiihtyvää.

Riittää että työnnymme pois päin Maapallon keskustasta ja avaruudesta tulevat energiakimput siirtävät liike-energiaansa laajenevien atomien ytimiin enemmän kuin Maapallosta avautuvat energiakimput räjähtävät energiaansa kohti laajenevien atomien ytimiä.

Silloin pysymme tukevasti Maapallon pinnalla ilman vetävää voimaa.

Kaikki siis todellakin on suhteellista.

Niin aika kuin valonnopeuskin suhteessa laajenevaan aineeseen/laajeneviin mittalaitteisiin ja suhteessa suhteelliseen aikaan.

Rakkautta ja rauhaa

:);):)