onesimpleprinciple.com Forum Index onesimpleprinciple.com
Keskustelua sivustoon liittyen / Discussion related to onesimpleprinciple.com
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

SIIS TÄNNE ENSIN
Goto page 1, 2, 3 ... 10, 11, 12  Next
 
Post new topic   Reply to topic    onesimpleprinciple.com Forum Index -> Savolainen ajatus
View previous topic :: View next topic  
Author Message
SavorJoined: 02 Jan 2007
Posts: 2234

PostPosted: 11.09.2009 11:06    Post subject: SIIS TÄNNE ENSIN Reply with quote

Täällä paljon oleellista asiaa, johon kannattaa tutustua ennen varsinaisten sivujen infoa!


HS.fi viestejä joista jostakin syystä
Noin joka kolmas viesti jää matkan varrelle. laiskana kopioin viestit aina tänne.

Onesimpleprinciple malli esittää asioita jotka vaikuttavat asioihin, mutta pitää muistaa ettei kaikki ilmiöön vaikuttavat asita ole vielä selvinneet.

Esim Maapallo ja Kuu säteilevät energiaansa pois päin itsestään ja tämä energia vuorovaikuttaa energian kanssa joka tulee Maapalloa tai Kuuta kohti.

Tietysti Maapallo säteilee erilailla vuorovaikuttavaa energiaa pois päin itsestään kuin Kuu, jolloin voidaan kysyä miten paljon Maapallosta säteilevä energiaa saa energiaa ikäänkuin taipumaan kohti Maapalloa ja miten kuusta säteilevä energia saa energiaa taipumaan kohti kuuta.

Oletetaan että Maapalloa ja Kuuta kohti tulevat hiukkaset säteilevät energiaansa toisiaan kohti ja tönivät toisiaan pois päin toisistaan. Saako Maapallosta ja Kuusta säteilevät hiukkaset nämä Maapalloa ja Kuuta kohti tulevat hiukkaset tönimään toisiaan enemmän pois päin toisistaan vai absorboivatko Maapallosta ja Kuusta pois päin työntyvät hiukkaset mukaansa sitä energiaa jota maapalloa ja Kuuta kohti tulevat hiukkaset säteilevät toisiaan kohti, jolloin näiden hiukkasten hajaantuminen hidastuisi ja ulkoinen paine kohti Maapalloa ja Kuuta olisi silloin voimakkaampaa kuin ilman niitä hiukkasia joita Maapallo ja Kuu säteilevät jne!

Tässä nyt yksi asia joka täytyy ainakin ottaa huomioon.

Entäpä jos neutriinot alkavat vuorovaikuttamaan enemmän ja enemmän Maapallon ja Kuun atomien ytimien kanssa, mitä lähemmäksi Maapallon tai Kuun keskustaa neutriinot lähestyvät? Maapallon ja Kuun keskustaa on eri pituiset matkat ja keskustassa erilaiset paineet!
_________________
Olemmeko löytämässä itse itsemme? Yhdistyvätkö eri uskonnot ja tiede jo meidän aikana?


Last edited by Savor on 02.01.2010 21:05; edited 1 time in total
Back to top
View user's profile Send private message
SavorJoined: 02 Jan 2007
Posts: 2234

PostPosted: 14.09.2009 10:17    Post subject: 14.9 Reply with quote

Miten Maapallosta säteilevät hiukkaset vuorovaikuttavat Auringosta tulevien neutriinojen kanssa? Entäpä kun maapallosta säteilevät hiukkaset absorboivat mukaansa neutriinojen ympärille kehittyneestä energiakentästä energiaa, jolloin tämä energia ei säteilee energiaansa Kuun atomien ytimiin?

Tämä tapahtuisi silloin kun Kuu on kauempana Auringosta kuin Maapallo, koska silloin Maapallosta tulevat hiukkaset kohtaisivat Kuutakohti menossa olevia hiukkasia loivassa kulmassa.

Esim. Anrdomeda ja Linnunradan galaksi näyttävät meidän mielestämme liikkuvan toisiaan kohti, mutta onesimpleprinciple mallin mukaan Linnunradan galaksi ja Andromeda liikkuvat suht samaan suuntaan pois päin tietyltä alueelta joka on todella kaukana näkyvän maailmankaikkeuden ulkopuolella, samalla kun Linnunradan ja Andromedan liikeradat kohtaavat, jolloin syntyy illuusio siitä että nämä galaksit muka vetävät toisiaan puoleensa.

kaikki muutkin näkyvän maailmankaikkeuden galaksit liikkuvat huimalla vauhdilla kaiken näkyvän maailmankaikkeuden aineen/energian liikettä pois päin tietyltä alueelta joka on todella kaukana näkyvän maailmankaikkeuden ulkopuolella.

Noin 6 miljardin valovuoden päässä meistä liikkuu satoja galaksijoukkoja oliko se jopa 1/3 valonnopeudella tiettyyn suuntaan. Onesimpleprinciple ennusti kyseisen Dark Flowmaisen ilmiön jo 28.5.2008 eli puoli vuotta ennen kuin kyseinen ilmiö uutisoitiin.

Ajatellaampa miten nämä eri suuntaan liikkuvat sadat galaksijoukot absorboivat muiden galaksijoukkojen galaksien tähtiä mukaansa, silloin kun galaksit kohtaavat ja liikkuvat lomittain. Silloin eri suuntaan jatkavat galaksit eivät säteile enää niin paljon energiaa pois päin itsestään. Myös Dark Flow ilmiön galaksijoukot tulevat suht samalta alueelta erittäin kaukaa näkyvän maailmankaikkeuden ulkopuolelta, mutta jostakin toisesta jättimäisestä energiakeskittymästä joka myös räjähtää ja säteilee energia-aaltoja joilla on galaksien luonne jne.

Näin meillä on suoria havaintoja näkyvästä maailmankaikkeudesta jotka tukevat onesimpleprinciple mallin mukaista maailmankaikkeutta! Missä ovat suorat havainnot laajenevasta tilasta?
_________________
Olemmeko löytämässä itse itsemme? Yhdistyvätkö eri uskonnot ja tiede jo meidän aikana?
Back to top
View user's profile Send private message
SavorJoined: 02 Jan 2007
Posts: 2234

PostPosted: 14.09.2009 11:03    Post subject: 14.9 Reply with quote

On täysin ymmärrettävää että monien mielestä onesimpleprinciple sivujen teksti on tylsää, mutta ei meidän pidäkään kysyä mitä onesimpleprinciple sivuilla sanotaan, vaan mitä onesimpleprinciple sivujen teksti saa muut sanomaan.

Teidän sanomanne me jo tiedämme, mutta odotellaan nyt vaan rauhassa ja katsotaan löytyykö jostakin uusi Kepler tai uusi Galileo Galilei, joka ymmärtää mitä sekavilla onesimpleprinciple sivuilla oikeastaan sanotaankaan.

Kopernikuksen teksti jäi unohduksiin 50 vuodeksi, ennen kuin Kepler ja Galileo Galilei kiinnostuivat Kopernikuksen "tylsästä" julkaisusta!

Minä olen sen verran laiska, että esitän jo oivaltamaani uutta atomimallia ja odottelen muita mukaan jakamaan löytämisen ilon jne.

uuden atomimallin mukaan kvarkkien energia muuttuu koko ajan vähemmän tiheäksi energiaksi ja samalla laajenevatkvarkit tönivät toisiaan pois päin toisistaan, sitä voimakkaammin mitä lähempänä kvarkit toisistaan ovat ja sitä heikommin mitä kauempana laajenevat kvarkit toisistaan ovat. Koko ajan laajenevat ja energiaansa säteilevät kvarkit "tankkaavat" itselleen energiaa jota niiden läpi liikkuvat hiukkaset kvarkkeihin säteilevät. kvarkit siis abroboivat itselleen koko ajan lisää sitä "raaka-ainetta" josta kvarkit ja kaikki muutkin asiat koostuvat jne.

Koko ajan laajenevat atomien ytimet säteilevät energia-aaltoja joilla on elektronien ja hiukkasten luonne. Eli elektronit eivät todellakaan pysyttele atomin ytimen ulkopuolella, vaan ne yksinkertaisesti jatkavat matkaansa viereisten atomien ytimiin, kohtaavat sieltä työntyvää energiaa, aiheuttavat paineen vaihtelua, jolloin vastaan tulevasta energiasta syntyy uusia elektroneja jne.

Koko laajenevan tilan käsite on tyhjä väite jota oikea fysiikan teoria ei tarvitse. Alkuräjähdysteoria siältää kaksi muuttuvaa asiaa. vai muuttuu energia muka tilassa joka muuttuu? Eipä ihme että nykyiset teoriat ovat niin monimutkaisia ja samalla sellaisia ettei fysiikan kaiken teoriasta ole mitään tietoa!
_________________
Olemmeko löytämässä itse itsemme? Yhdistyvätkö eri uskonnot ja tiede jo meidän aikana?
Back to top
View user's profile Send private message
SavorJoined: 02 Jan 2007
Posts: 2234

PostPosted: 14.09.2009 11:46    Post subject: 14.9 Reply with quote

"Toinen pysyvää maailmankaikkeutta vastaan sotiva fakta on termodynamiikka. Jos maailmankaikkeus olisi ikuinen, kaikki energia olisi jakautunut tasaisesti maailmankaikkeuteen. Näin ei selvästikään ole, tai muuten emme olisi täällä tekemässä havaintoja. Esittämäsi malli olettaa että esim. yksittäinen elektroni absorboi energiaa ja säteilee sitä taas eteen päin, mutta tämän jatkumon looginen lopputulos on täydellinen ekvivalenssi, jolloin kaikki liike, mukaanlukien "räjähdykset" eivät ole enää mahdollisia."

Eikö alkuräjähdysteorialla ole sama ongelma? Alkuräjähdysteorian mukaan aine/energia tulee lopulta hajaantumaan niin että lopulta on vain hiukkanen siellä ja toinen täällä? Sekö että tila, energia ja aika ilmestyivät ei mistään ei mihinkään, poistaa tuon ongelman?

Onesimpleprinciple mallin mukaan olemme yhtä ja samaa energiaa eli "luojaa" eli älykästä suunnittelijaa joka kykenee käpertämään omalla ajatuksensa voimalla paljon erittäin tiheitä energiakeskittymiä ikuisesta energiastamme joka on ikuisessa tilassa joka ei muutu. Näin mitään ongelmaa ei ole, koska sitten kun kaikki energiamme on hajaantunut tasaisesti saman tiheyden omaavaksi energiaksi, voimme luoda omasta energiastamme taas uuden havaittavan maailmankaikkeuden jne.

Pieni ihminenkin kykenee käpertämään oman energiansa kippuralle, joten miksi me hän eli ikuinen kaikkivaltias energia emme siihen kykenisi?

Miten energia oli pakkautunut erittäin tiheäksi alkuräjähdysteorian mukaan?

Ps. Jo antiikin kreikkalaiset tiesivät ettei Aurinko kierrä meitä. Jos joku on aikaisemmin esittänyt painovoiman johtuvan Maapallon laajenemisesta, niin silloinhan historia toistaa itseään. Tosin pelkkä Maapallon laajeneminen ei todellakaan selitä ns. painovoiman kuvailemia ilmiöitä. Onesimpleprinciple mallin mukaan ns. painovoimaan vaikuttaa ainakin viisi erillistä asiaa, joista kaikki perustuu paineen vaihteluun!
_________________
Olemmeko löytämässä itse itsemme? Yhdistyvätkö eri uskonnot ja tiede jo meidän aikana?
Back to top
View user's profile Send private message
SavorJoined: 02 Jan 2007
Posts: 2234

PostPosted: 15.09.2009 7:37    Post subject: 15.9 Reply with quote

"
Tiedätkö miksi tämä alue on näkyvän maailmankaikkeuden ulkopuolella? Koska tarvitsemme valoa tehdäksemme havaintoja ja punasiirtymän vuoksi 13 miljardia vuotta sitten matkaan lähtenyt valo ei ole enää näkyvällä valon spektrillä. Se että esim massakeskittymä on havaintojemme ulkopuolella, ei tarkoita etteikö se silti kuuluisi valokartioomme = olemassaolevaan maailmankaikkeuden tilavektoriin."


Hyvä. Tarvitsemme siis "valoa" tai ainakin energiaa muodossa tai toisessa, saadaksemme havaintoja.

Voitte siis myöntää, ettei teillä ole yhtään havaintoa joka todistaa tilan laajenevan? Tämä pitäisi kertoa laajenevan tilan teorian yhteydessä. vaikuttaa nimittäin siltä että useat eri tahot olettavat, että tilan laajeneminen on todistettu fakta, vaikka eihän meillä ole yhtään havaintoa tilasta joka muka laajenee!

Tuumaajalle näin: Neutriinot liikkuvat atomien ytimien välisellä alueella ja siirtävät liike-energiaansa atomien ytimiin vähän tai sitten enemmän, sen mukaan miten neutriinojen tilavuus on matkan aikana muuttunut. Alkumatkasta neutriinot ovat erittäin kuumia/tiheitä ja näin neutriinojen aika on hidas, jolloin ne säteilevät energiaansa hitaammin jne. Myöhemmin kun neutriinot ovat ehtineet laajentua eli muuttua vähemmän tiheäksi, niillä on enemmän pintaa, jolloin neutriinot säteilevät nopeammin energiaansa atomien ytimiin jne. Isommat neutriinot myös saavat helpommin osumia ja räjähtävät senkin takia enemmän energiaansa pois päin itsestään. olkoonkin että silloin kun neutriinot humahtavat ulos tähdestä, niissä on enemmän energiaa kuin myöhemmin.
_________________
Olemmeko löytämässä itse itsemme? Yhdistyvätkö eri uskonnot ja tiede jo meidän aikana?
Back to top
View user's profile Send private message
SavorJoined: 02 Jan 2007
Posts: 2234

PostPosted: 15.09.2009 7:54    Post subject: 15.9 Reply with quote

Neutriinoista vielä (osoittaa hyvin että onesimopleprinciple malli on keskeneräinen).

Ajatellaampa niin päin, että muista tähdistä tulevat neutriinot ovatkin hajaantuneet niin pieniksi erillisiksi hiukkasiksi, että ne liikkuvatkin kvarkkien läpi, eikä atomien ytimien välisellä alueella. Nyt nämä pienet hiukkaset siirtävät tasaisesti jokaiseen kvarkkiin liike-energiaa. Riittääkö tämä selittämään kappaleiden painot. Emme tietysti voi unohtaa niitä hiukkasia joita työntyy Maapallon keskustasta ulos Maapallosta. Mkten nämä hiukkaset vuorovaikuttavat atomien ytimien kanssa ja miten nämä hiukkaset vuorovaikuttavat Maapalloa kohti tulevien hiukkasten kanssa jne.

Ns. painovoiman kuvailemia ilmiöitä ajatellessa, pitää tietysti muistaa myös se että mitä kauemmaksi esim. Maapallosta mennään, sitä enemmän näemme Maapallon taakse eli sitä enemmän meitä kohti tulee vanhoja muista tähdistä tulevia hiukkasia, jolloin ulkoinen paine kohti Maapalloa pienenee jne.

1. millä kiihtyvyydellä Maapallo laajenee

2. Millainen sisäinen paine pois päin Maapallon keskustasta syntyy niiden hiukkasten toimesta joita Maapallo säteilee pois päin itsestään?

3. Millainen ulkoinen paine syntyy muista tähdistä tulevien hiukkasten takia kohti laajenevaa Maapalloa

4. Miten Maapallosta pois päin säteilevät hiukkaset vuorovaikuttavat Maapalloa kohti tulevien hiukkasten kanssa ja voimistuuko ulkoinen paine vai pieneneekö ulkoinen paine Maapallosta pois päin työntyvien hiukkasten toimesta.

5. Miten ison alueen Maapallo varjostaa tilasta eli miten paljon Maapallon takaa sivuilta pääsee vanhoja hiukkasia kohti kappaleita jotka ovat Maapallon kiertoradalla jne.


Eli eihän tässä ole kyseessä viittä erillistä voimaa. Viisi eri asiaa jotka pitää ottaa huomioon kun keskustellaan ns. painovoimailmiöistä ilman vetävää voimaa.

ja sitten se oleellinen kysymys. Mitä onesimpleprinciple malli ei vielä ole ottanut huomioon?
_________________
Olemmeko löytämässä itse itsemme? Yhdistyvätkö eri uskonnot ja tiede jo meidän aikana?
Back to top
View user's profile Send private message
SavorJoined: 02 Jan 2007
Posts: 2234

PostPosted: 15.09.2009 8:09    Post subject: 15.9 Reply with quote

Pittääpä oikein hehkuttaa tätä uutta oivallusta ja pohtia sitä filosofisesti.

Siis kvarkitkin "syövät" eli absorboivat energiaa, jota ne itse ovat ja käyttävät sitä liikkumiseen eli muuttuessaan toiselta puolelta nopeammin vähemmän tiheäksi, työntyvät toiseen suuntaan jne. Ja koko ajan laajenevat kvarkit siis säteilevät energiaansa toisiaan kohti.

Ajat autolla ja kun löpö eli energia vähenee, ajat huoltoasemalle ja tankkaat lisää energiaa.

Sinä itsekin säteilet energiaasi, käytät sitä liikkumiseen ja kun energiasi vähenee, tankkaat eli syöt sitä lisää eli absorboit itsellesi lisää energiaa jne.

kaikki energiakeskittymät mustista aukoista ihmisiin ja ihmisistä kvarkkeihin toimivat siis samalla tavalla.

Kun katsot mitä tahansa rakennusta, planeettaa tai tähteä, voit ajatella miten sen energia on ajan kanssa vaihtunut.

Kuinka nopeasti esim. talon energia vaihtuu, niin ettei siinä ole enää yhtään sitä energiaa joka kyseisessä talossa oli silloin kun se valmistui?
_________________
Olemmeko löytämässä itse itsemme? Yhdistyvätkö eri uskonnot ja tiede jo meidän aikana?
Back to top
View user's profile Send private message
tulihevonenJoined: 03 Jan 2008
Posts: 102
Location: kotka

PostPosted: 15.09.2009 10:50    Post subject: Re: 15.9 Reply with quote

Savor wrote:

kaikki energiakeskittymät mustista aukoista ihmisiin ja ihmisistä kvarkkeihin toimivat siis samalla tavalla.


Juuri näin.

Savor wrote:

Hyvä. Tarvitsemme siis "valoa" tai ainakin energiaa muodossa tai toisessa, saadaksemme havaintoja.


Tässä selitys myös sille, että emme suoraan voi tarkastella yksittäistä fotonia. Jotta voisimme tarkastella sitä, olisi oltava olemassa jokin vielä pienempi hiukkanen, jolla tuota fotonia voisi tarkkailla, ja joka ikäänkuin säteilisi silmiimme tms. havaintovälineeseen.

Tässä tulee juuri "laakerikuula" efekti. Kuvatkoon teräskuula yhtä fotonia. Voit törmäyttää fotonia toisella fotonilla saadaksesi havaintoja fotonista. Ilmiö on samankaltainen kuin törmäyttäisit teräskuulaa toisella samankokoisella teräskuulalla. Pienemmästä teräskuulasta meillä ei ole havaintoa.

Saat vain epäsuoran havainnon tarkastelemastasi fotonista. Saat selville sen energiamäärän yms. mutta et suoraan ko. fotonia silmiisi.

Wink
Back to top
View user's profile Send private message
SavorJoined: 02 Jan 2007
Posts: 2234

PostPosted: 15.09.2009 12:30    Post subject: 15.9 Reply with quote

"Onhan. Esim. gravitaatiolinssit, jotka yleisen suhteellisuusteorian kautta noudattavat kaavaa (theta)=(4*G*M) / (r*c^2). Tämä on todennettu havainnoin sekä makroskooppisella tasolla (avaruusteleskooppi) että mikroskooppisella tasolla (kaasulaserit). Jankutat nyt aiheesta joka on päivänselvä. Ehkäpä sinun olisi aiheellista hieman syventää tietojasi vaikkapa lukion fysiikasta lähtien."


Gravitaatiolinssi selittyy ilman kaareutuvaa tilaa. Eikähän sitä tilan kaareutumistakaan ole havaittu suoraan, koska tilaa ei voi havannoida. kaikki havainnot tehdään laitteilla jotka koostuvat energiasta niin informaatio saapuu mittalaitteeseen hiukkasina jotka ovat energiaa. Jos valolle tapahtuu jotakin matkan aikana, emme voi kysyä mitä tilalle on tapahtunut tai miten tila on vaikuttanut energiaan matkana aikana. meidän pitää kysyä mitä energialle tapahtuu matkan aikana ja mikä energia on vuorovaikuttanut meitä kohti tulevan energian kanssa!

Oikeasti galakseista pois päin liikkuu kuumempia/tiheämpiä hiukkasia kuin galaksia kohti ja näin pois päin galaksista liikkuvat hiukkaset eivät vuorovaikuta galaksin ohi liikkuvien vanhojen fotonien kanssa, mutta galaksia kohti liikkuvat vanhat hiukkaset kuten fotonit vuorovaikuttavat eli säteilevät energiaansa galaksin ohi meneviä fotoneja kohti ja tällä energialla vanhoja fotoneita tönitään kohti galaksia, jolloin syntyy ilmiö jota kutsutte gravitaatiolinssiksi. Vastaavalla tavalla Auringon ohi menevät fotonit taipuvat havaitulla tavalla. Ei todellakaan minkään kaareutuvan tilan takia.
_________________
Olemmeko löytämässä itse itsemme? Yhdistyvätkö eri uskonnot ja tiede jo meidän aikana?
Back to top
View user's profile Send private message
SavorJoined: 02 Jan 2007
Posts: 2234

PostPosted: 16.09.2009 7:29    Post subject: 16.9 Reply with quote

"Ei tarvitse olla mikään meedio tajutakseen kumpi on älyllisesti ja loogisesti mielenkiintoisempi; teoria jonka nojalla voidaan tehdä tarkkoja ennustuksia ja saada niille vastaus, joka noudattaa matemaattisia parametrejä, vai teoria joka on ympäripyöreä, eikä sen nojalla voida muotoilla yhtäkään yhtälöä?"

Etsitkö totuutta vai muuten vain mielenkiintoista teroiaa?

Minun mielestäni ylimääräiset tilaulottuvuudet, laajeneva ja kaareutuva tila eivät ole älyllisesti varteenotettavia asioita!

Kyllähän maakeskisestäkin teoriasta saatiin älyllisesti ja loogisesti mielenkiintoinen sen ajan oppineiden mielestä. Kehittikö Kopernikus kaiken matematiikan Aurinkokeskiseen malliin? Luuletko ettei joku toinen voisi kehittää onesimpleprinciple malliin toimivaa matematiikkaa?
_________________
Olemmeko löytämässä itse itsemme? Yhdistyvätkö eri uskonnot ja tiede jo meidän aikana?
Back to top
View user's profile Send private message
SavorJoined: 02 Jan 2007
Posts: 2234

PostPosted: 16.09.2009 7:33    Post subject: "ongelmako"? 16.9 Reply with quote

1. Vielä 27 vuoden kuluessakin laajeneminen on niin vähäistä, ettei sitä ole voitu havaita.
2. Nykyisenkin määritelmän mukainen metri on pidentynyt, koska valon nopeus ei olekaan vakio vaan sekin on kasvanut samassa suhteessa.
3. Myös sekunti on pidentynyt samassa suhteessa, eli cesiumatomin säteilyn taajuus on nyt toinen kuin 1980-luvulla.
Selitys 3 on ehä kaikkein ongelmallisin. Olisi selitettävä myös, miksi maapallon pyörimisaika on pidentynyt niin tarkoin samassa suhteessa, että vuorokaudessa on yhä yhtä monta sekuntia kuin ennenkin (ainakin melkein; joskushan on lisättävä karkaussekunti, muttei likimainkaan joka päivä.) Ja ilmeisesti kaikki muutkin jaksolliset ilmiöt, joiden avulla kelloja on voitu rukata, ovat hidastuneet niin tarkoin samassa suhteessa, niin että monet vanhatkin kellot käyvät yhä oikein (ainakin melkein).


Eikös sama "ongelma" koske myös neljää erillistä voimaa? Miten neljä erillistä voimaa on "säädetty" tarkalleen sellaisiksi kuin ne ovat? Jos yhtäkään voimaa muuttaa vain aavituksen, ei homma toimi jne.
_________________
Olemmeko löytämässä itse itsemme? Yhdistyvätkö eri uskonnot ja tiede jo meidän aikana?
Back to top
View user's profile Send private message
SavorJoined: 02 Jan 2007
Posts: 2234

PostPosted: 16.09.2009 7:40    Post subject: 16.9 Reply with quote

"Nythän taisit itse perua yhden keskeisimmistä väitteistäsi. Etkö itse ollut selittänyt suunnilleen kaikkien ilmiöiden johtuvan siitä, että kappaleet ja myös Maa laajenetat koko ajan?"

En minä mitään perunut ainakaan vielä. Heitin vain ilmaan pohdiskeluja, jotka osoittavat että vielä ehtii mukaan mullistamaan maailmankuvamme!

Koska olette jo todistaneet ainakin kaiken näkyvän maailmankaikkeuden energian olleen aikoinaan erittäin pienelle alueella pakkautuneena, niin silloin tuo energiapaketti on ainakin laajentunut. loogisesti voisi olettaa myös kvarkkien energian laajenetuneet vastaavalla tavalla.

Mutta onko jossakin vaiheessa ulkoinen paine kasvanut riittävästi, jolloin aineellisten kappaleiden laajeneminen on muuttunut supistumiseksi? Esim. Aurinkokuntaa kohti on alkanut tulla aina vain kauempaa ja kauempaa energiaa mm. valon muodossa jne.

Tässä vaiheessa kolmiulotteisesti laajenevat kvarkit ovat loogisin ja yksinkertaisin malli, mutta eihän sitä tiedä mihin suuntaan onesimpleprinciple alkaa edetä.
_________________
Olemmeko löytämässä itse itsemme? Yhdistyvätkö eri uskonnot ja tiede jo meidän aikana?
Back to top
View user's profile Send private message
SavorJoined: 02 Jan 2007
Posts: 2234

PostPosted: 16.09.2009 7:52    Post subject: 16.9 Reply with quote

"Olisin utelias tietämään, vaikuttavatko nuo lukuisat vastaväitteet mitenkään sinuun, vai uskotko ehdottomasti olevasi täysin oikeassa? Ja muut ovat siten ilman muuta väärässä, eivätkä jostakin syystä käsitä maailmankaikkeuden todellista olemusta?
Mitä arvelet siitä, jos kirjoitustesi sanotaan olevan sekavia?
Miten päädyit teorioihisi? Vai pidätkö niitä jonkinlaisena jumalallisena totuutena?"Esko Valtaojaa lainatakseni. Suojelusenkeleitä ei voi todistaa tieteellisesti koska suojelusenkeleillä ei voi tehdä tieteellistä koetta joka todistaisi suojelusenkeleitä olevan. Väite suojelusenkeleistä on tyhjä väite. Näin siis Esko Valtaoja.

Vastaavalla tavalla väite laajenevasta ja kaafreutuvasta tilasta on tyhjä väite. Et voi tehdä tilalla tieteellistä koetta joka todistaisi tilan laajenevan tai kaareutuvan.

Suojelusenkeleitä tai tilaa ei voi nähdä, kuulla, haistaa, maistaa tai tuntea.


Jostakinhan se maailmankuvan muuttumisen pitää alkaa. Kopernikuksen tekstit olivat joidenkin mielestä tylsiä ja ehkäpä sekaviakin. Miksi minun pitäisi lyödä pöytään valmis oikea teoria? En edes halua kehittää täysin valmista ja täydellistä teoriaa. Olisinhan silloin ahne tyyppi, joka ei ymmärrä mitä jaettu ilo on paras ilo tarkoittaa. Olettaisin että meillä on matemaatikkoja joita kiinnostaa kehittää toimiva matematiikkaa fysiikan kaiken teoriaan.


Onesimpleprinciple malliin päädyin, koska halusin kehittää kolmiulotteisen mallin jonka ihminen kykenee ymmärtämään.

Ulkopuoliseen Jumalaan en uskonut, mutta päädyin löytämään meidät itsemme ikuisena kaikkivaltiaana energiana eli luojana eli älykkäänä suunnittelijana joka aika ajoin ilmeisesti haluamme unohtaa itsemme ja kaikesta kaiken jne.
_________________
Olemmeko löytämässä itse itsemme? Yhdistyvätkö eri uskonnot ja tiede jo meidän aikana?
Back to top
View user's profile Send private message
SavorJoined: 02 Jan 2007
Posts: 2234

PostPosted: 16.09.2009 11:10    Post subject: 16.9 Reply with quote

Väittääkö joku ymmärtävänsä laajenevan tilan? Ymmärtääkö joku miten ei mistään ei mihinkään ilmestyy tila, aika ja energia, niin että alkaa räjähdyksenomaisesti laajenemaan, niin etti laajene ulos päin jo olemassa olevaan, hidastaa laajenemisen, kiihdyttääkseen laajenemeisensa myöhemmin kiihtyväksi?

Jos joku ymmärtää, niin minä kyllä kuuntelen/luen mieluusti miten tämä tapahtuu!


Ps. Aikaisemmin kerroin miten energia on aina vain tiheämmin ja tiheämmin käpertyneenä atomien ytimissä, mitä "syvemmälle" atomin ytimessä mennään.

Protoneissa ja neutroneissa tiheämmin kuin atomin ytimessä kokonaisuutena ja kvarkeissa tiheämmin kuin protoneissa ja neutroneissa jne.

Takaraivossa oli koko ajan ajatus siitä miten tällaisen atomin ytimen saa liikkeelle jne. En pohtinut tätä ongelmaa juurikaan, koska ajattelin asian selviävän omalla paineella ja niinhän siinä kävikin. Kavrkit siis abroboivat itselleen koko ajan lisää sitä "raaka-ainetta" eli energiaa josta kavrkitkin koostuvat.

Ennen tuota oivallusta, vaihtoehtona oli vain laajeneva aine, mutta nyt tämä uusi oivallus saattaa mahdollistaa myös muita vaihtoehtoja kuten supistuvan aineen, joka myös kierrtättää energiaa.

Aine on ikäänkuin "kalaverkkoja", niin että tämä verkosto koostuu yhdestä ja samasta asiasta joka saa itseensä tarttumaan koko ajan lisää "ainetta/energiaa" josta verkosto koostuu, samalla kun verkosto säteilee itseään pois päin itsestään.

Maapallokin on vain iso katiska, joka vangitsee itseensä energiaa, säteillen sitä myös pois päin itsestään!
_________________
Olemmeko löytämässä itse itsemme? Yhdistyvätkö eri uskonnot ja tiede jo meidän aikana?
Back to top
View user's profile Send private message
SavorJoined: 02 Jan 2007
Posts: 2234

PostPosted: 16.09.2009 14:31    Post subject: 16.9 Reply with quote

"ettei tähdissäkään tapahdu ydinfuusiota vaan se aine/energia, josta tähdet ovat muodostuneet, leviäisi sellaisenaan, olomuotoaan mitenkään muuttamatta säteilynä avaruuteen."

juu, kyllähän se tila on olemassa, mutta tila on ikuinen ja muuttumaton. Eli ei tila synny ei mistään ei mihinkään jne.

Väite laajenevasta tilasta siis on yhtä tyhjä väite kuin väite suojelusenkeleistä!

Ja mitä ydinfuusioon tulee, niin kyllähän onesimpleprinciple malli sen hyväksyy, mutta ei se paine sinne tähtien keskustaan synny minkään vetävän voiman toimesta.

Vie tuhat ihmistä avaruuteen, pyydä heitä käpertymään toistensa lähella, jonka jälkeen he voivat alkaa työntämään toisiaan pois päin toisistaan.

Pinnalla olijoiden ei tarvitse tehdä juurikaan työtä, mutta silti he kokevat ns. painovoimailmiön ilman vetävää voimaa. jos olet ihmispallon keskellä, joudut tekemään paljon työtä ettet litisty keskelle ja näin hikoilet paljon hikeä eli energiaa jne.

Näin tähtien keskellä olevista atomien ytimistä saadaan louhittua havaitun kaltaista energiaa jota tähdet säteilevät ja ilman vetävää voimaa.

Jokainen tähden atomin ydin yksinkertaisesti muuttuu vähemmän tiheäksi energaiksi eli laajenee ja säteilee energiaansa viereisten atomien ytimiin ja näin tähden keskelle paine ilman vetävää voimaa jne.

Eli joko me unohdamme supistuvan aineen mallin saman tien?

vai riittääkö ulkoapäin tulevien hiukkasten säteilemät pienen pienet hiukkaset saamaan aikaan niin kovan ulkoisen paineen kaikkiin tähden atomien ytimiin, että tuo paine kertaantuu tähden keskustaan riittävästi, jotta fuusio syntyy?

Tässä vaiheessa valitsen laajenevat atomien ytimet jne!
_________________
Olemmeko löytämässä itse itsemme? Yhdistyvätkö eri uskonnot ja tiede jo meidän aikana?
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    onesimpleprinciple.com Forum Index -> Savolainen ajatus All times are GMT + 2 Hours
Goto page 1, 2, 3 ... 10, 11, 12  Next
Page 1 of 12

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group