onesimpleprinciple.com Forum Index onesimpleprinciple.com
Keskustelua sivustoon liittyen / Discussion related to onesimpleprinciple.com
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

Millaisia fotonit ovat?
Goto page Previous  1, 2, 3
 
Post new topic   Reply to topic    onesimpleprinciple.com Forum Index -> Savolainen ajatus
View previous topic :: View next topic  
Author Message
goswellJoined: 04 Nov 2009
Posts: 80

PostPosted: 09.12.2009 21:12    Post subject: Reply with quote

Odotan mielenkiinnolla Smile .Tulihevonen.

"Voisivatko fotonit muodostaa jonkinlaisen "eetterin"??"

Olen edelleen sitä mieltä ettei fotoni vaikuta fotoniin, eli minun mielestä ei voi.
Jonkun välittäjähiukkasen kautta kyllä vaikutusta tulee, mutta ei suoraan fotonien välillä. Valo kaartuu painovoimakentässä, olkoon se voima sitten mitä on.

P.s
Tosin tuohon kaartumiseen on muitakin mahdollisuuksia.
Back to top
View user's profile Send private message
SavorJoined: 02 Jan 2007
Posts: 2250

PostPosted: 10.12.2009 8:56    Post subject: Fotoneista Reply with quote

Fotoneiden keskinäisen vuorovaikutuksen todistamiseen tarvitaan isoja mittalaitteita.

Esim.Aurinko on iso ja Aurinko varjostaa tilaa isolta alueelta ja se säteilee erilaista energiaa kuin sitä kohti tulee jne.

tarvitaanko Auringon halkaisijan pituinen putki avaruuteen jonka toinen reuna säteilee mahdollisimman tiheitä ja massiivisia hiukkasia ja putken toista reunaahan ei edes tarvita koska vanhat kaukaisista kohteista tulevat hiukkaset toimivat hyvin kokeessa todistamassa miten ne saavat aikaan työntävän voiman "putken" sisällä liikkuviin vanhoihin fotoneihin, joloin kaukainen kohde näyttää olevan eri kohdassa jne.

Jos ajattelemme galaksit isoiksi fotoneiksi, ymmärrämme miten fotonit voivat mennä toistensa läpi lomittain jne.

Ymmärrämme myös että galaksiin eli isoon fotoniin voisi hyvinkin tulla energiaa aaltoina vain toisesta suunnasta.

tai ainakin erilaista energiaa.

Toisesta suunnasta tulisi tiheitä, pieniä vähän ulkopintaa omaavia hiukkasia jotka humahtaisivat galaksin tähtien ja mustien aukkojen läpi siirtämättä niihin liike-energiaansa ja toisesta suunnasta isoja vähän tiheitä hiukkasia joiden energia palaisia "loppuun" tähtien ja mustien aukkojen sisälläja näin ne siirtäisivät liike-energiansa niihin kokonaan jne.

.
_________________
Olemmeko löytämässä itse itsemme? Yhdistyvätkö eri uskonnot ja tiede jo meidän aikana?
Back to top
View user's profile Send private message
SavorJoined: 02 Jan 2007
Posts: 2250

PostPosted: 10.12.2009 9:55    Post subject: HS.fi Reply with quote

"Arvaanko oikein: olet ottanut liiankin tosissasi oppikirjoissakin esiintyvän vertailun, jonka mukaan atomi olisi jonkinlainen aurinkokunnan pienoismalli, jossa ydin vastaa aurinkoa ja elektronit planeettoja? Sekö on saanut etsimään muillekin alkeishiukkasille vastineita makromaailmasta?"

Arvaat totaalisen väärin. Etkä lue mitä kirjoitan. Onesimpleprinciple mallin mukaan atomin ytimien ulkopuolella ei edes ole elektroneja jotka pysyttelevät ytimen ulkopuolella jne. ydin säteilee koko ajan energiaa aaltoina joilla on esim. elektronien luonne jos vastaab tulee tarpeeksi tiheää energiaa jne. Syntyvä elektroni jatkaa viereisen atomin ytimeen ja sieltä tulevasta energia-aallosta syntymään uuden elektronin jne.

Onesimpleprinciple mallin mukaan galaksit ovat isoja hiukkasia jotka liikuvat oman aineen kokoluokkansa valonnopeudella jo olemassa olevassa tilassa ja galaksien keskustan jättimäisistä energiakeskittymistä säteilevistä energia-aalloista on ajan kanssa syntynyt galaksien tähdet eli meidän aine ja samalla uuden aineen kokoluokan aineen aika jne.

"Toki toisesta suunnastakin voisi tulla hiukkasia, mutta jos ne olisivat erittäin tiheitä ja pieniä, ne liikkuisivat galaksien läpi, siirtämättä niihin liike-energiaansa jne.

Niinpä niin, jos ne eivät satu törmäämään mihinkään tähteen."

HÖH, Siis vaikka tiheä ja vähän ulkopintaa omaava hiukkanen osuisi tähteen, se ei siirtäisi siihen liike-energiaansa juurikaan, koska se on niin pieni ja tiheä ettei siihen osu energia jota tähden atomine ytimet säteilevät toisiaan kohti, jolloin kyseinen hiukkanen ei räjähdä/säteile enrgiaansa kohti tähden atomien ytimiä, vaan liikkuu tähden läpi siirtämättä siihen liike-energiaansa jne.

Ette todellakaan ole sisäistänyt onesimpleprinciple mallia alkuunkaan vielä!

.
_________________
Olemmeko löytämässä itse itsemme? Yhdistyvätkö eri uskonnot ja tiede jo meidän aikana?
Back to top
View user's profile Send private message
SavorJoined: 02 Jan 2007
Posts: 2250

PostPosted: 10.12.2009 10:10    Post subject: HS.fi Reply with quote

"Miksi arvelet tiedeyhteisön "heräävän" pelkkien Hesarin mielipidepalstan kirjoitusten perusteella? Jokin vakavammin otettava foorumi toimisi paremmin huomion saamiseksi haluamaltasi taholta."

Samaa kysyttiin vuosi sitten ja miten paljon onesimpleprinciple malli onkaan edennyt sen jälkeen? Erittän paljon! Kysymys kuuluu, miten paljon onvielä oivaltamatta vai joko olisi aika julkaista juttu?

Vuoso sitten oletin kaiken energian olevan valmiiksi pakkautuneena atomien ytimiin ja tänä vuonna oivalsin totuuden siitä että ydin kierrättää eli vaihtaa energiansa ajan kanssa kokonaan. ydin siis absorboi itselleen koko ajan lisää energiaa, samalla kun säteilee sitä pois päin itsestään aaltoina joilla on sopivissa olosuhteissa elektronien tai hiukkaste luonne jne.

Ja miksi julkaista juttua, kun voi keskustella ja saada jonkun ymmärtämään onsimpleprinciple malli. Sen jälkeen meitä olisi kaksi kertoilemassa uudesta fysiikasta ja kun kumpikin löytää yhden uuden joka oivaltaamiten tää juttu menee, niin siitähän se lumipallo alkaa pyörimään ja laajenemaan, you know!

http://www.hs.fi/keskustelu/Millaisia+fotonit+ovat%3F/thread.jspa?threadID=218426&tstart=0

.
_________________
Olemmeko löytämässä itse itsemme? Yhdistyvätkö eri uskonnot ja tiede jo meidän aikana?
Back to top
View user's profile Send private message
SavorJoined: 02 Jan 2007
Posts: 2250

PostPosted: 10.12.2009 10:29    Post subject: HS.fi Reply with quote

Parannan koetta jolla todistamme fotonien vuorovaikuttavan toistensa kanssa. Ja vanhojen fotonien vuorovaikuttavan toistensa kanssa enemmän kuin uusien.

Auringon halkaisijan pituinen "putki" avaruuteen, niin että "putki" on halkaistu eli toinen puoli poistettu.

"putki" suunnataan johonkin kaukaiseen tähteen jonka paikka tiedetään jne. Nyt putki varjostaa tilaa ja toiselta puolelta ei pääse vanhoja fotoneja kohti niitä fotoneja jotka liikkuvat putken sisällä kohti kaukoputkea. Onesimpleprinciple malli ennustaa että valo taipuu putken sisällä koska 90 asteen kulmassa putkeen tulevat vanhat fotonit saavat putken sisällä kohti kaukoputkea liikkuvat fotonit taipumaan liikeradalla kohti putkea jne. tai siis se energia jota vanhat fotonit ovat säteilleet toisiaan kohti ja joka liikkuu fotonien välisellä alueella ja joka näin ollen osuu niihin vanhoihin fotoneihin jotka liikkuvat halkaistun putken sisällä kohti kaukoputkea jne.

Koe voi toki onnistua lyhyemmälläkin putkella, mutta tässä nyt olisi fyysinen tieteellinen koe, jolla väitteeni energiaansa säteilevistä fotoneista voidaan todistaa tai kumota.

Oliko laajenevaan tilaan uskovilla tieteellistä koetta joka suoritetaan laajenevalla tilalla? Ai ei ollut? Eli ei tieteellinen väite tuo väite laajenevasta tilasta!

tai koetta joka tehdään kaareutuneella tilalla?

.
_________________
Olemmeko löytämässä itse itsemme? Yhdistyvätkö eri uskonnot ja tiede jo meidän aikana?
Back to top
View user's profile Send private message
SavorJoined: 02 Jan 2007
Posts: 2250

PostPosted: 10.12.2009 10:39    Post subject: HS.fi Reply with quote

uusi kuuma, tiheä ja vähän ulkopintaa omaava hiukkanen ei saa niin helposti osumia, mutta tähden läpi liikkuessaan se alkaa saamaan osumia ja näin sen varaus muuttuu ja se alkaa räjähtämään/säteilemään energiaansa kohti tähden atomien ytimiä, mutta sllti se menee tähen läpi ja ei siirrä kaikkea liike-energiaansa tähteen. Vanha vähemmän theä ja isompi hiukkanen sen sijaan siirtää kaiken liike-energiansa tähteen, koska se palaa "loppuun, tähden sisällä ja räjähtää kaiken energiansa tähden atomien ytimiin.

jos olisit lukenut www.onesimpleprinciple.com sivuja, olisit lukenut mm. vuorovesi-imiöstä tai komeetoista tai luotaimista tämän saman ilmiön jne.


Ps. kun elektroni syntyy atomin ytimestä ulospäin työntyvästä energiasta, voi näistä elektroneista muodostua osa plasmtasta jne. Ei mitään ihmeellistä. Eihän syntyvä fotonikaan häviä ennen kuin sitä vastaan tulee riitävän tiheää energiaa jne.

.
_________________
Olemmeko löytämässä itse itsemme? Yhdistyvätkö eri uskonnot ja tiede jo meidän aikana?
Back to top
View user's profile Send private message
SavorJoined: 02 Jan 2007
Posts: 2250

PostPosted: 11.12.2009 8:26    Post subject: 11.12.2009 HS.fi Reply with quote

"Tämä on tietysti vain ajatuskoe. Onhan selvää, ettei auringon halkaisijan pituista putkea voi tehdä. Mutta vaikka ei nyt tule mieleeni, en epäile, etteikö vastaavaa koetta olisi jo tehty lyhemmillä putkilla ja todettu, ettei tällaista taipumista ole havaittu. Itse asiassa saman asian ajaa pitkä ikkunaton käytäväkin, jota valaistaan toisesta päästä taskulampulla ja josta lisäksi on jostakin käytävän puolenvälin paikkeilta ovi auki valaistuun huoneeseen."

Tuossa kokeessa käytetään suht uusia fotoneja suhteessa avaruudessa käytettäviin. Ota huomioon että halkaistuun putkeen tulisi 90 asteen kulmassa fotoneja miljardien valovuosien päästä. Onesimpleprinciple mallin mukaan vanhat fotonit säteilevät nopeammin energiaansa ja niiden välisellä alueella liikkuu paljon enemmän sitä söteilyä jota vanhat fotonit ovat matkansa aikana säteilleet pois päin itsestään. Esim. meitä kohti tulee jopa 13 miljardin valovuoden päästä fotoneja. 13 miljardia vuotta sitten galaksien keskusten jättimäisten energiakesittymien ympärille ei ollut vielä edes synynyt tähtiä ja näin tuollaista säteilyä ei vielä liikkunut galaksien keskusten jättimäisten energiakeskittymien välisellä alueella. Siis eritäin oleellinen eri kokeissa!

Ps. Jos käytät kolmiona jotakin joka koostuu energiasta, et voi todistaa jonkun kolmioihin syntyvän muutoksen johtuvan kaaretuvasta tilasta. Sinun pitäisi kysyä mikä energiakeskittymissä itsessään saa aikaan muutoksen. Sinulla ei siis ole tieteellistä koetta joka voitaisiin suorittaa kaareutuneella tilalla. Tilalla tai Jumalilla ei voi tehdä tieteellisiä kokeita! Matemaattisesti voit todistella vaikka Jumalat, jos niin haluat!

.
_________________
Olemmeko löytämässä itse itsemme? Yhdistyvätkö eri uskonnot ja tiede jo meidän aikana?
Back to top
View user's profile Send private message
goswellJoined: 04 Nov 2009
Posts: 80

PostPosted: 11.12.2009 9:48    Post subject: Reply with quote

No niistä jumalista nyt niin.... Smile

Mutta kun minun järkeen tuo periaatteessa sama ajatus uppoaa toisinpäin.
Eli atomilla on koko, vuorovaikuttajahiukkasillakin on koko.
Atomilla tuo koko on suurin silloin kun se on yksin, esim vetyatomi avaruudessa.
Kun materiaa kerääntyy, kappaleen sisällä lisääntyy paine.
Paine on pohjimmiltaan kvarkkien hylkimistä, ne siis hylkivät toisiaan välittäjähiukkasten välityksellä, mutta se voima josta sinä et tykkää, pitää kaiken kasassa..
Tuo paine puristaa atomia pienempään tilaan, siitä seuraa paine tietysti myös sinne kvarkkitasolle saakka, vuorovaikutusta kaikki tyynni.

Siellä kvarkeissa luuraava vuorovaikutus pääsee tuon paineen avun takia helpommalla, seuraa voiman siirtyminen kvarkin ulkopuolelle.

Eli minun mielestä ne kuumat ja tiheät ovat nimenomaan siellä kappaleissa sisällä, mitä massiivisempi kappale, se kuumempi ja tiheämpi hiukkanen, mikä vain. Vaaditaan paine että se kuumuus ja tiheys säilyy.

Tietysti sillä on vaikutusta myös lähtevään fotoniin, millaisista oloista se tulee. Minun mielestä nuo erot löytyvät fotonin omista energioista, kuuma vai kylmä.
Back to top
View user's profile Send private message
SavorJoined: 02 Jan 2007
Posts: 2250

PostPosted: 11.12.2009 10:21    Post subject: Syvällinen ymmärrys pitää saada ensin Reply with quote

"Eli minun mielestä ne kuumat ja tiheät ovat nimenomaan siellä kappaleissa sisällä, mitä massiivisempi kappale, se kuumempi ja tiheämpi hiukkanen, mikä vain. Vaaditaan paine että se kuumuus ja tiheys säilyy. "


Sisällähän ne siellä ovat, mutta eihän siellä mitään muuta olekaan kuin sitä energiaa josta kaikki koostuu.

Kuitenkin se entropia vaikuttaa kaikkeen energiaan koko ajan eli ei ole olemassa mitään voimaa joka pitää aineen kasassa. Aine/energia nyt vaan räjähtää koko ajan ja se saa aikaan paineen vaihtelua eri tiheyden omaavien energiakeskittymien kesken jne.
_________________
Olemmeko löytämässä itse itsemme? Yhdistyvätkö eri uskonnot ja tiede jo meidän aikana?
Back to top
View user's profile Send private message
SavorJoined: 02 Jan 2007
Posts: 2250

PostPosted: 11.12.2009 10:23    Post subject: Energisesti eli tehokkaasti Reply with quote

Esim. tähdissä on niin paljon koko ajan räjähtäviä atomien ytimiä, että ne saavat aikaiseksi koko ajan räjähtävän tähden keskustaan niin kovan paineen, että tähden keskustan koko ajan räjähtävät atomien ytimet kykenevät louhimaan toisistaan niitä kuumia/tiheitä hiukkasia todella tehokkaasti jne.

On toki hyvä muistaa että kaikki kohteet, myös koko ajan räjähtävät tähdet absorboivat itselleen koko ajan lisää energiaa ja todella paljon todella nopeasti.

Tämä siksi että meidän aikamme on äärimäisen hidas suhteessa kaiken aineen/energian liikenopeuteen. Tämä kaiken näkyvän maailmankaikkeuden aineen/energian liike vie meitä tiettyyn suuntaa josta päin tulee koko ajan vastaan erittäin pieniä hiukkasia erittäin nopealla vahdilla ja ne humahtavatkin näkyvän maailmankaikkeuden läpi yhdessä hetkessä ja niistä absorboituu energiaa kaikkiin näkyvän maailmankaikkeuden energiakeskittymiin koko ajan.


Energia ei siis lopu ihan heti, koska sitä absorboidaan eli tankataan eli "syödään" koko ajan lisää jne.

.
_________________
Olemmeko löytämässä itse itsemme? Yhdistyvätkö eri uskonnot ja tiede jo meidän aikana?
Back to top
View user's profile Send private message
SavorJoined: 02 Jan 2007
Posts: 2250

PostPosted: 11.12.2009 12:54    Post subject: 11.12.2009 HS.fi Reply with quote

"Miten estät, että näitä vanhoja fotoneita ei tulisi putkeen joka suunnasta? Onhan noita galaksejakin joka puolella. "

Eikös se putken toinen puoli pysäytä nimenomaan vanhat fotonit itseensä? Eihän ne fotonit putken läpi liiku?

Avoimelta puolelta putken sisään sen sijaan tulee vanhoja fotoneja jne.

Kun pitkä halkaistu putki siis on suunnattu johonkin muuhun tähteen kuin Aurinkoon, voímme onesimpleprinciple mallin mukaan ennustaa että tuosta tähdestä tulevien fotonien liikerata taipuu kohti putkea. Tosin putken sisäpinta luonnollisesti säteilee eri tiheyden omaavaa energiaa halkaistun putken sisällä liikkuvia vanhoja fotoneja kohti kuin Aurinko, mutta luonnollisesti se olisi myös eri tiheyden omaavaa energiaa kuin putken sisään 90 asteen kulmassa tuleva energia jne.

.
_________________
Olemmeko löytämässä itse itsemme? Yhdistyvätkö eri uskonnot ja tiede jo meidän aikana?
Back to top
View user's profile Send private message
SavorJoined: 02 Jan 2007
Posts: 2250

PostPosted: 12.12.2009 0:02    Post subject: HS.fi Reply with quote

Niin, kouruhan se sellainen on, just, Hyvä! Kiitos!


Tietysti fotonien iällä on suuri merkitys onesimpleprinciple mallin mukaan. Jos Auringosta tulevillefotoneille ei ole kehittynyt ympärilleen vielä vastaavaa energiakenttää kuin galaksien keskusten jättimäisille energiakeskittymille on kehittynyt matkan aikana tähtien muodossa, niin eihän ne vuorovaikuta vastaavalla tavalla Auringon ohi menevien vanhojen fotonien kanssa kuin ne Aurinkoa kohti tulevat vanhat fotonit vuorovaikuttavat!

Jos fotonit hajaantuvat ajan kanssa pieniksi "galakseiksi", niin silloinhan Auringon ohi menevien vanhojen fotonien keskustaan saattaa jopa osua näitä pieniä "tähtiä".

Tämä vain yhtenä vaihtoehtona. Joka tapauksessa myös fotonit räjähtävät eli muuttuvat matkansa aikan avähemmän tiheiksi fotoneiksi, samalla kun tönivät toisiaan pois päin toisistaan samassa suhteessa kuin laajenevat ja jossakin vaiheessa nopeammin, jolloin valo venyy eli punasiirtyy yleisesti jne.

.
_________________
Olemmeko löytämässä itse itsemme? Yhdistyvätkö eri uskonnot ja tiede jo meidän aikana?
Back to top
View user's profile Send private message
SavorJoined: 02 Jan 2007
Posts: 2250

PostPosted: 12.12.2009 16:55    Post subject: HS.fi Reply with quote

"1. Fotonit ovat (tiettävästi) yksittäisiä alkeishiukkasia, galaksit taas koostuvat erittäin suuresta määrästä hiukkasia, joiden välissä on myös paljon tyhjää tilaa. Jo tämän vuoksi galaksin sisällä voi tapahtua monia asioita, joita fotonin sisällä ei voi tapahtua.
2. Eri fotoneilla ei ole muita eroja kuin mitkä johtuvat niiden eri suuresta energiamäärästä, joka on suoraan verrannollinen värähtelytaajuuteen. Muut suureet kuiten ikä eivät vaikuta niiden ominaisuuksiin mitenkään.
3. Fotonilla ei ole lepomassaa, kun taas galaksilla on. Siksi fotoni liikkuu aina valonnopeudella, mikä galaksille on mahdotonta.
4. Galaksien välisillä etäisyyksillä gravitaatio on ainoa voima, jolla on merkitystä, kun taas hiukkasfysiikassa se voidaan yleensä jättää kokonaan huomioon ottamatta."

Nuo kaikki ovat tämän hetken oletuksia.

Se että te oletatte elektronien pysyvän atomin ytimen ulkopuolella, niin että atomin ydin ja elektronit vuorovaikuttavat jonkun voiman ja kentän välityksellä, ei ole onesimpleprinciple mallin mukainen atomimalli ja silloin teidän on turha väittää että yritän vääntää atomeista pieniä planeettakuntia!

olkoonkin että myös koko ajan räjähtävät eli laajenevat planeetat työntyvät koko ajan pois päin koko ajan räjähtävästä eli laajenevasta Auringosta, niinkuin koko ajan räjähtävät eli laajenevat elektronit työntyvät pis päin koko ajan räjähtävästä atomin ytimestä, mutta heti kohtahan elektroni jo työnyy viereisen atomin ytimeen jne.Se millaisia fotonit ovat ja miten ne matkansa aikana muuttuvat vähemän tiheäksi energiaksi, on toki sellainen asia jota on vaikea selvittää, mutta onesimpleprinciple mallin mukaan galaksit ovat isoja hiukkasia jotka liikkuvat oman aineen kokoluokkansa valon nopeudella ja tämän takiahan meidän aika niin äärimmäisen hidas onkin, vaikkei täysin pysähtynyt olekkaan. Tämä siksi että näkyvän maailmankaikkeuden aine ja aika syntyi energiasta joka liikkui jo siinä vaiheessa huimalla vauhdilla jo olemassa olevassa tilassa jne.

.
_________________
Olemmeko löytämässä itse itsemme? Yhdistyvätkö eri uskonnot ja tiede jo meidän aikana?
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    onesimpleprinciple.com Forum Index -> Savolainen ajatus All times are GMT + 2 Hours
Goto page Previous  1, 2, 3
Page 3 of 3

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group