onesimpleprinciple.com Forum Index onesimpleprinciple.com
Keskustelua sivustoon liittyen / Discussion related to onesimpleprinciple.com
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

Analysoidaan Enqvistin suhteellisuusteoriaa runoilijoille!
Goto page 1, 2, 3, 4  Next
 
Post new topic   Reply to topic    onesimpleprinciple.com Forum Index -> Savolainen ajatus
View previous topic :: View next topic  
Author Message
SavorJoined: 02 Jan 2007
Posts: 2246

PostPosted: 16.10.2009 10:52    Post subject: Analysoidaan Enqvistin suhteellisuusteoriaa runoilijoille! Reply with quote

Sivu 72-73


"Neliulotteinen aika-avaruus kuulostaa hienolta!"

"Neljättä tilaulottuvuutta on mahdotonta kuvitella, mutta analogia auttaa. Jos avaruus olisi kaksiulotteinen kuin pöydän taso, kolmas ulottuvuus sojottaa kohtisuoran pöydän pinnasta. Pöydän pinnalla elävät amebat eivät kolmatta ulottuvuutta kuitenkaan ymmärtäisi.

samaan tapaan neljäs ulottuvuus osoittaa jonnekin...jonnekin...muualle."


Eikö Enqvist itse ymmärrä ettei kaksiuloytteisia asioita ole olemassa?

Jos otamme pois jostakin kolmiulotteisesta asiasta esim. paksuuden, ei jäljelle jää yhtään mitään. jos jää vähän, on kappaleella paksuus, jolloin se on kolmiulotteinen.

Näin tiedämme ettei kaksiulotteisia asioita ole olemassa!

Millainen tiedemies uskoo kaksiulotteisiin asioihin?

Miten typerää onkaan uskotella herkkäuskoisille että ylimääräisiä tilaulottuvuuksia on olemassa, koska kaksiulotteiset ameebat eivät ymmärrä kolmatta tilaulottuvuutta? Kolmiulotteinen olento kun ymmärtää ettei kaksiulotteisia asioita ole olemassa!

.
_________________
Olemmeko löytämässä itse itsemme? Yhdistyvätkö eri uskonnot ja tiede jo meidän aikana?
Back to top
View user's profile Send private message
SavorJoined: 02 Jan 2007
Posts: 2246

PostPosted: 16.10.2009 11:26    Post subject: Alati muuttuva avaruus Reply with quote

Sivu 112-113

"Alati muuttuva avaruus"

"Newton jyrähti: jos voimia ei ole, liike on suoraviivaista."

(hyvä Newton, pisteet sinulle! jos energia ei muutu normaalia nopeammin vähemmän tiheäksi energiaksi energiakeskittymän jollakin toisella alueella, liike on suoraviivaista!)


"Tämä pisti Einsteinin mietteliääksi. Jos gravitaatiovoimaa ei oikeasti ole olemassa, kappaleiden pitäisi siis kulkea suoraviivaisesti. Mutta planeetat näyttävät kiertävän ellipsiratoja, joita ei edes paatunein postmodernisti voi erehtyä pitämään tikkusuorina.

Avainsana tässä on "näyttää". Radat näyttävät ellpseiltä koska tarkastelemme niitä Newtonilaisten silmälasien lävitse. Kuten Einstein oivalsi, tämä näköharha edellyttää, että avaruus ei voi olla vain tyhjä, piirteetön tila. Sillä täytyy olla sisäisiä ominaisuuksia, jotka riippuvat siitä, millaisia kappaleita kussakin avaruuden kolkassa sattuu olemaan.

Avaruus ja aika sekoittuvat jo suppeassa suhteellisuusteoriassa, joten Einsteinin piti olettaa, että koko aika-avaruus on dynaaminen; että se muovautuu jatkuvasti kuin vahamöykky vastauksena sylissään liikkuvan aineen energeettisiin ominaisuuksiin.

Planeettojen liike on suoraviivaista, mutta avaruus itsessään on käyristynyt. avaruudella on oma meille näkymätön geometriansa. Auringon massa painaa sen kuopalle kuin löysän kumimaton niin, että suoraviivainen liikenäyttää ellipsiltä.

Eteenpäin kulkiessaan jokainen planeetta tekee niin ikään paikallisen lommon kumimattoon, ja tämän pienen kuopan vankina esimerkiksi suoraviivaisesti kulkeva Kuu näyttää meistä kiertävän Maapalloa."TÄMÄHÄN ON NAURETTAVAA KÄSIEN HEILUTTELUA!

Missä kerrotaan miten energiakeskittymä kaareuttaa tilan? Ei missään! Täydellistä uskovaisten käsien heiluttelua!


Eihän Aurinko muuta tilaa!

Aurinko säteilee energiaa jonka tiheys on erilaista kuin sen energian tiheys joka tulee kohti Aurinkoa!

Vain energia vaikuttaa energiaan!

Aurinkoa kohti tuleva energia työntää kohti Aurinkoa, mutta Auringosta pois päin tuleva energia työntää pois päin Auringosta!

Planeetat saavat koko ajan liike-energiaa, jolla ne työntyvät pois päin Auringosta samassa suhteessa kuin Aurinko ja planeetat laajenevat! Ulkoinen paine saa planeetat työntymään pois päin Auringosta kaarevalla radalla. Neutriinotkin muuttuvat koko ajan vähemmän tiheäksi energiaksi ja säteilevät energiaansa jota liike-energiaksikin voidaan kutsua!


Kaiken takana on se että energia muuttuu koko ajan vähemmän tiheäksi energiaksi ja työntyy sen takia kohti aluetta josta tulee vähemmän energiaa.

Tästä suora havainto on esim. siinä kun avaruusalus työntyy avaruuteen, koska avaruusaluksen polttoaine saadaan räjähtämään eli laajenemaan eli muuttumaan normaalia nopeammin vähemmän tiheäksi energiaksi!


Ei ole mitään syytä epäillä etteikö energia muuttuisi koko ajan myös atomien ytimissä vähemmän tiheäksi energiaksi!

onesimpleprinciple.com
_________________
Olemmeko löytämässä itse itsemme? Yhdistyvätkö eri uskonnot ja tiede jo meidän aikana?
Back to top
View user's profile Send private message
SavorJoined: 02 Jan 2007
Posts: 2246

PostPosted: 16.10.2009 12:06    Post subject: Avaruus käyristyy? Reply with quote

Sivu 114-115

"Avaruus käyristyy - miten ihmeessä?"

"Yleisen suhteellisuusteorian käyristynyttä avaruutta on vaikea hahmottaa. kaksiulotteinen analogia kuopalle painuneesta kumimatosta on harhaanjohtava sikäli, että siinä esiintyy kolmas ulottuvuus, jonne kuoppa syntyy. Ylimääräistä ulottuvuutta, johon avaruus käyristyessään kohoaisi, ei kuitenkaan ole olemassa.

Puhe käyristymisestä on vain kielikuva. Se on tapa pukea monimutkainen matematiikka sanoiksi. täsmällisempää olisi todeta, että avaruuden ominaisuudet muuttuvat tavalla, joka ilmenee kappaleiden liikkeissä. on kuin avaruus koostuisi jostakin toffeen kaltaisesta aineesta, jonka läpi planeettojen on puskettava ja joka vaikuttaa niiden etenemiseen.

Kuvitelma kolmiulotteisesta avaruudesta kaksiulotteisena kumimattona osuu kuitenkin lähelle totuutta. Sen pinnalla kulkeva aine täplittää sen kauttaaltaan kuoppaiseksi kuin routa syksyisen soratien. Avaruus on eräänlainen maisema, jossa on gravitaatiolaaksoja, uria ja painaumia, vaaroja ja tasankoja ja jota katsellessamme voisimme lauleskella: "kas kosminen Längelmävesi tuolla vöin hopeisin hohtelee."

Ihmisen mittakaavassa käyristyminen on hyvin vähäistä. paikallisesti avaruus näyttää tasaiselta niin kuin Maan pyöreä pinta tuntuu meistä tasaiselta. Mutta kaukomatkaajat huomaavat, että Maa ei ole pannukakku. Myös avaruuden käyristyminen näyttäytyy meille vasta suurilla etäisyyksillä."
Avaruus ei todellakaan käyristy, kaareudu tai laajene!"on kuin avaruus koostuisi jostakin toffeen kaltaisesta aineesta, jonka läpi planeettojen on puskettava ja joka vaikuttaa niiden etenemiseen."Juuri näin. Avaruudessa eli tilassa joka ei muutu, on energiaa jota Enqvist voi kutsua vaikka toffeeksi, jos haluaa!


Planeetat todellakin puskevat pois päin Auringosta, josta tulevat neutriinot säteilevät planeettojen atomien ytimille koko ajan lisää liike-energiaa jonka avulla atomien ytimet puskevat pois päin koko ajan räjähtävästä auringosta!

Ei tämä sen vaikeampaa ole, mutta jos haluaa olla uskovainen ja uskoo tilaan joka laajenee ja kaareutuu, niin kyllähän tämä saadaan vaikeaksi!

.
_________________
Olemmeko löytämässä itse itsemme? Yhdistyvätkö eri uskonnot ja tiede jo meidän aikana?
Back to top
View user's profile Send private message
SavorJoined: 02 Jan 2007
Posts: 2246

PostPosted: 19.10.2009 10:50    Post subject: Kun valo putoaa Reply with quote

Sivu 116-117

"Kun valo putoaa."

"Kun valo tapansa mukaan kulkee suoraviivaisesti ja Aurinko painaa avaruuden kuopalle, meistä näyttää, että Aurinko vetää valoa puoleensa. Vaikka valon kvantti fotoni on lepomassaton, gravitaatio vaikuttaa siihen. Tämä on sopusoinnussa periaatteen kanssa, jonka mukaan massa ja energia ovat saman asian eri nimiä.

Valon putoaminen Aurinkoa kohti ja siitä johtuva kaukaisen tähden lähettämän valonsäteen näennäinen taipuminen Auringon lähellä oli yksi Einsteinin yleisen suhteellisuusteorian tärkeimmistä ennustuksista. Ensimmäinen maailmansota piti kuitenkin ensin kahakoida loppuun ennen kuin teoriaa päästiin testaamaan.

Vuoden 1919 auringonpimennyksen aikana kaksi retkikuntaa pääsi viimein havaitsemaan tähtien poikkeamia, ja loppu on tieteen historiaa. Sanomalehdet kirkuivat että Newton oli pantu viraslta, ja Einsteinista tuli maailmankuulu.

Aika-avaruuden geometria tunnistaa kaiken energian. Energiaa! Pitääpä käyristyä, se tuumaa.

valonsäteeseen liittyy energiaa, joten valokin muokkaa avaruuden kudelmaa. Yksittäisen fotonin tai jopa tähtien säteilemien fotonikimppujen aiheutaman mitättömän avaruuspainaumus voi kuitenkin käytännössä unohtaa.

Toisin oli varhaisessa maailmankaikkeudessa. Siellä fotoneja oli niin tiheässä, että ne määräsivät avaruuden laajenemistavan."
HÖPÖ HÖPÖ

Huomasitteko? Fotonit ovat vain ja ainoastaan energiaa ja tuonkin mukaan fotonit olivat aikoinaan tiheämmin? Energia on siis muuttunut havaittavasti vähemmän tiheäksi.

Tilan ei ole havaittu laajenevan. On vain nykyisten isojen poikien tyhjiä väitteitä laajenevasta tilasta ja tilasta joka ajattelee, oho energiaa, pitääpä käyristyä!

Täyttä käsien heiluttelua, ei edes tiedettä!

.
_________________
Olemmeko löytämässä itse itsemme? Yhdistyvätkö eri uskonnot ja tiede jo meidän aikana?
Back to top
View user's profile Send private message
SavorJoined: 02 Jan 2007
Posts: 2246

PostPosted: 19.10.2009 11:05    Post subject: Avaruus aaltoilee Reply with quote

sIVU 128-129

AVARUUS AALTOILEE

"Yleisen suhteellisuusteorian tärkein viesti on: Aika-avaruus on dynaaminen. Sen olemus riippuu tähtien ja galaksien ja säteilyn ja kaiken energian jatkuvasta poukkoilusta. Se on levoton kuin valtameri. Sen vuoksi ei ole yllättävää, että avaruuden kudelmassa voi edetä myös aaltoja."


Ei minustaskaan ole mitään yllättävää että ikuisessa tilassa joka ei laajene tai kaareudu, liikkuu energia-AALTOJA.

.
_________________
Olemmeko löytämässä itse itsemme? Yhdistyvätkö eri uskonnot ja tiede jo meidän aikana?
Back to top
View user's profile Send private message
SavorJoined: 02 Jan 2007
Posts: 2246

PostPosted: 19.10.2009 11:18    Post subject: Kuinka gravitaatiokuopasta noustaan Reply with quote

Sivu 130-131

"KUINKA GRAVITAATIOKUOPASTA NOUSTAAN"

"Auringon massa painaa avaruuteen kuopan, jonka rinteessä Maapallo kiertää sen ympäri. Maa ei putoa kuopan pohjalle koska se koko ajan liikkuu. Kuopasta kapuaminen puolestaan vaatisi lisäenergiaa, jota Telluksellamme ei takataskussaan ole.

Auringon valo, fotonit, jotka virtaavat sen pinnalta, tumetvat nekin gravitaatiokuopan nahoissaan. Aurinko ei niitä kuitenkaan pysty pidättelemään. Noustessaan ylemmäs ja matkatessaan aurinkokunnan halki poispäin Auringosta ne joutuvat nmaksamaan seikkailunhalustaan energialla.

Fotonin energian pienetessä sen aallonpituus kasvaa. Siksi gravitaatiokuopasta pois könmpivä valonsäde tulee punaisemmaksi. Ilmiötä kutsutaan gravitaatiopunasiirtymäksi.

hetkinen. Pituudet ja kellojen käynti liittyvät toisiinsa, eikö niin?

Fotonien kello on sen värähtelytaajuus, joka on allonpituuden käänteisluku. Täten gravitaatiokuopasta kapuavan valonsäteen värähtelytaajuus pienenee. Eli gravitaatio vaikuttaa kellojen käyntiin.

Jos kuvittelemme fotonin pieneksi matkalaukuksi, jota hinataan ylemmäs ja ylemmäs, sen mukana matkaava Reima Runoilija ei havaitsisi muutosta: Suppea suhteellisuusteoria on voimassa paikallisesti (no niin, tietystikkään fotonilla ei täsmällisesti ottaen voi olla kanssamatkustajaa koska sen lepokoordinaatistoon . eli matkalaukun päälle- ei voi istahtaa)."

Melkoisen ristiriitaista tekstiä fotonista jonka aika muka etenee, vaikka usein väitetään ettei fotonien aika etene, koska valonnopeudella liikkuvan kohteen aika ei etene.

Jos ja kun fotonien aika etenee, ei ole mitään syytä epäillä etteikö myös fotonit säteile energiaansa!

.
_________________
Olemmeko löytämässä itse itsemme? Yhdistyvätkö eri uskonnot ja tiede jo meidän aikana?
Back to top
View user's profile Send private message
SavorJoined: 02 Jan 2007
Posts: 2246

PostPosted: 19.10.2009 11:43    Post subject: Avaruus kiertyy pyörimisen mukana Reply with quote

Sivu 142-143

"Avaruus kiertyy pyörimisen mukana"


Kappaleet painavat avaruuden kuopalle, ja pyöriessään ne myös raahaavat sitä mukanaan. On kuin avaruus olisi tahmeaa hattaraa, joka tarttuu pyörijään. Esimerkiksi maapallon vuorokautinen liike vääntää lähiavaruutta kierteelle samaan tapaan kuin kumimattoon ilmestyy jännitteitä jos hiromme sitä rautakuulalla.

Vähäisen maapallomme vaikutus avaruuteen on tosin mikroskooppinen. Vuonna 2004 Gravity Probe B-niminen satelliitti lähetettiin kuitenkin Maan kiertoradalle ilmiötä mittailemaan. Sen superherkkien gyroskooppien avullakiertyminen on periaatteessa havaittavissa.

Mustan aukon ympärillä tilanne on dramaattisempi. Avaruus pyörii aukon mukana, ja sen seurauksena mustaan aukkoon putoava kaasu joutuu sekin kiertoliikkeeseen ja spiraloituu pyörähdystasoon ns. kertymäkiekoksi.

Mustaa aukkoa villisti kiertävä, sinne putoamassa oleva ja siksi kuumeneva kaasu lähettää röntgensäteilyä. Ilmiön ansiosta taivaalta on löytynyt useita kandinaatteja mustiksi aukoiksi.

aivan naapurissamme mustia aukkoja ei näy vaan lähimmätkin kohteet ovat tuhansien valovuosien päässä.

Tunnetuin niistä on Gygnus X-1 - niminen voimakas röntgensäteilijä. Sitä pidetään kaksoistähtenä, jonka toinen komponentti on romahtanut mustajksi aukoksi.

Ns. aktiivisten galaksien ytimistä sinkoutuvat kaasusuihkut tulkitaan myös mustia aukkoja ympäröivien kertymäkiekkojen aikaansaannoksiksi."
Miksi minä uskoisin tilan pyörivän mustan aukon ympärillä?

jos tila pyörisi mustan aukon ympärillä, niin pitäisihän siellä olla joku taustatila jossa tila pyörii.


EI EI. ennemmin oletan hiukkasten kuten fotonien ja neutriinojen säteilevän energiaansa, jolloin hiukkaset voivat vuorovaikuttaa toistensa kanssa ja saada toisensa pyörimään mustan aukon ympärillä ilman tilaa joka pyörisi hiukkasten mukana.

Ei se tila laajene tai kaareudu.

Pyörivä tila ei ole edes tiedettä!

.
_________________
Olemmeko löytämässä itse itsemme? Yhdistyvätkö eri uskonnot ja tiede jo meidän aikana?
Back to top
View user's profile Send private message
goswellJoined: 04 Nov 2009
Posts: 80

PostPosted: 05.11.2009 20:02    Post subject: Reply with quote

Minua kiinnostaa väite, valon-nopeudella kulkevan kohteen aika ei etene.
Mihin tuo perustuu. Mikäli kohde liikkuu valon-nopeudella ja sen aika ei etene, ei se voi vaikuttaa mitenkään itsensä ulkopuolelle. Jos aika ei etene, mitään ei tapahdu. Jos mitään ei tapahdu, ei mitään todellakaan tapahdu.

Jos ajatellaan valon-nopeudella loittonevaa kohdetta ja sen lähettämää informaatiota suhteessa lähtöpaikkaansa, informaatio pysähtyy kun kohteen nopeus kasvaa valon-nopeuteen. Kohteesta valon-nopeudella lähtevä informaatio kun ei saavuta enään lähtöpaikkaa. Eli tavallaan muodostuu pysäytyskuva kohteesta, mutta se on vain illuusio lähtöpaikassa, aika kyllä laukkaa kohteessa aivan kuten muuallakin.

Tuosta avaruuden ominaisuudesta olen kyllä samaa mieltä.
Jos poistamme avaruudesta materian ja energian, meille jää vain kylmä tyhjyys.
On vaikea kuvitella venyvää tai pyörivää ei mitään.
Back to top
View user's profile Send private message
tulihevonenJoined: 03 Jan 2008
Posts: 102
Location: kotka

PostPosted: 06.11.2009 7:20    Post subject: Reply with quote

Enqvist on aivan kuin sadun keisari ilman vaatteita, joka ei ymmärrä olevansa alasti ennen kuin joku sen hänelle kertoo.
Kertoa nyt suu vaahdossa ja kädet heiluen neljännestä tai korkeammista tilaulottuvuuksista aivan vakavalla naamalla. Hänen täytyy olla uskovainen asialleen!

Millä saisimme noita tiede ihmisiä heräteltyä?

Tavallaan ymmärrän Enqvistiä ja kaltaisiaan, mutta puhuminen korkeammista tilaulottuvuuksista kolmen sijasta on sama kuin lakaisisi ongelmaa maton alle. Ei ymmärretä, että ei se ongelma sillä poistu, vaan on yhä siellä maton alla.

Pitäytyminen kolmessa todellisessa tilaulottuvuudessa avaa meille mahdollisuuden avata tuo ongelmat. Asioita havainnoidaan, ja niistä pitää puhua, niin kuin ne asiat ovat.

Tavallaan kyse on 3D koordinaatiston valintavirheestä.

Samaa perusvirhettä toistetaan säännöllisesti tehtäessä kokeita, joissa testataan suhteellisuusteoriaa. Myös tämä aikadilaatio "ongelma" syntyy samalla tavalla.
Back to top
View user's profile Send private message
SavorJoined: 02 Jan 2007
Posts: 2246

PostPosted: 06.11.2009 8:21    Post subject: Pysäytyskuva? Reply with quote

"
Jos ajatellaan valon-nopeudella loittonevaa kohdetta ja sen lähettämää informaatiota suhteessa lähtöpaikkaansa, informaatio pysähtyy kun kohteen nopeus kasvaa valon-nopeuteen. Kohteesta valon-nopeudella lähtevä informaatio kun ei saavuta enään lähtöpaikkaa. Eli tavallaan muodostuu pysäytyskuva kohteesta, mutta se on vain illuusio lähtöpaikassa, aika kyllä laukkaa kohteessa aivan kuten muuallakin."


Pysäytyskuvasta tulee silmiin koko ajan fotoneja, joten ei tuon teorian mukaan synny pyäytyskuvaakaan, vaikka usein kuuleekin mustaan aukkoon joutuvasta syntyvän pysäytyskuva tai että kuva jäätyy tai jotain.

Jos kohteesta ei tule fotoneja, ei sitä voi havaita?

.
_________________
Olemmeko löytämässä itse itsemme? Yhdistyvätkö eri uskonnot ja tiede jo meidän aikana?
Back to top
View user's profile Send private message
SavorJoined: 02 Jan 2007
Posts: 2246

PostPosted: 06.11.2009 8:53    Post subject: Minne avaruus laajenee? Reply with quote

Sivut 168-169


"Suhteellisuusteorian maailmankaikkeus on kaiken totaliteetti. Se sisältää kaiken eikä sen ulkopuolella ole mitään. Ei ole tyhjää tilaa, jonka avarus laajetessaan täyttäisi. Avaruus ei ole jättimäiselle näyttämölle asetettu laatikko, joa hitaasti kasvaa.

Maailmankaikkeudella ei ole ulkopuolta. Ei ole rajapintaa, jonne voisipystytää kyltin: "poistutte nyt maailmankaikkeudesta. tervetuloa uudestaan!"

Avaruus itsessään muuttuu; sillä on ominaisuuksia, jotka riippuvat ajasta tavalla, jonka maailmankaikkeuden aine sanelee.

Aine kaareuttaa neliulotteisen aika-avaruuden, jonka geometria puolestaan ohjailee aineen liikeratoja. Einsteinin kosmoksessa ei ole mitään salattua. Se on puhtaasti mekaaninen systeemi.

Laajeneminen on tavallaan näennäistä: avaruuden ominaisuuksien muutokset ilmenevät meille siten, että voimme tulkita avaruuden kasvavan. matemaattisesti oikeampaa olisi sanoa, että etäisyyden määritelmä muuttuu säädetyllä tavalla avaruuden jokaisessa pisteessä.

On kuin avaruuden täyttäisi jokin viskoosi neste. matkatessamme kesälomalle kaukaiseen galaksiin joudumme silloin puskemaan avaruuden halki kuin kävelisimme vedessä. Etäsyyttä mittaamme ajalla, jonka matka kestää. mutta jos tuo ihmeneste muuttuu ajan kuluessan paksummaksi, matka kestää kauemmin kuin ennen ja siksi päättelemme, että etäisyys on kasvanut. että avaruus laajenee."
Siis mitä ihmettä äijä oikein selittää?

Tietysti vastaan tulee ajan kanssa koko ajan enemmän ja enemmän fotoneja, koska niitä saapuu aina vain kaukaisemmista galakseista jne.

Näkyvän maailmankaikkeuden alkuaikoina tähtien syntyessä, tähdstä pois päin liikkui vain tähden omia fotoneja eli tähden takaa sivuilta ei tullut muista tähdistä fotoneja. Ajan kanssa niitä kuitenkin alkoi tulla ja näin emme tarvitse mitään ihmenestettä joka ei olisi tavan energiaa, vaan olisi hokkus pokkus laajenevaa tilaa joka ei nyt tämän tekstin mukaan sitten laajenekkaan, vaan kyseessä olikin ilmeisesti jokin aivan muu juttu jne,

Ota näistä nyt sitten selvää.

ja mikään ei sitten ole salattua, vai?

HÖH

Ps. vesi on energiaa ja jos vettä tulee taivaalta vähän, on helpompi puskea etenpäin, mutta jos vettä tulee tiheämmin eli kuin esterin perseestä, niin silloin eteenpäin meneminen vaikeutuu. vaikka vettä sataisi ristiin, eli sitä tulisi sinua kohti myös takaa päin, niin liike eteenpäin aiheuttaisi sen että vesipisaroita osuisi sinuun enemmän edestä päin, jolloin edestä päin tulevat vesipisarat vastustaisivat sinun liikettä eteenpäin enemmän kuin takaa päin tulevat vesipisarat työntäisivät sinua eteenpäin jne.

avaruudessa fotoneja tulee joka suunnasta ja nykyisin enemmän kuin aikoinaan jne.

Twisted Evil
_________________
Olemmeko löytämässä itse itsemme? Yhdistyvätkö eri uskonnot ja tiede jo meidän aikana?


Last edited by Savor on 06.11.2009 9:59; edited 1 time in total
Back to top
View user's profile Send private message
SavorJoined: 02 Jan 2007
Posts: 2246

PostPosted: 06.11.2009 9:41    Post subject: Venyikö alussa helpommin Reply with quote

Jo monta aikaa sitten kysytty kysmys, mutta nyt uudestaan.

Venyikö eli punasiirtyikö vanha valo alkuaikoina helpommin, koska vastaan ei tullut muiden galaksien tähdistä valoa jonka fotoneista säteilevä energia myöhemmin oli hidastamassa eteenpäin menevien fotonien toistensa tönimistä pois päin toisistaan sen energian avulla jota fotonit säteilevät toisiaan kohti?

.
_________________
Olemmeko löytämässä itse itsemme? Yhdistyvätkö eri uskonnot ja tiede jo meidän aikana?
Back to top
View user's profile Send private message
SavorJoined: 02 Jan 2007
Posts: 2246

PostPosted: 06.11.2009 9:58    Post subject: Ajalla on kuitenkin alkupiste Reply with quote

Sivut 174-175


"Paikallisen ajan lisäksi voidaan puhua myös kosmisesta ajasta. Sen määrittä maailmankaikeuden laajenemisnopeus.

koska avaruus laajenee tääkin hetkellä, järki sanoo että sen on vanhoina hyvinä aikoina täytynyt olla pienempi.

Mitä kauemmas kosmisessa ajassa mennään taaksepäin, sitä lähempänä toisiaan kaksi avaruuden pistettä tai vaikkapa kaksi avaruuteen eksynyttä runoilijaa olivat. ja taas järki sano, että joskushan kaikkien näiden pisteiden ja runoilijoien on täytynyt olla päällekkäin ja lomiain kuin muikut ja silva kalakukossa.

Matkalaukut voi puristaa neutronipötkäleiksi ja galaksit kvarkkiplasmaksi, joten maailmankaikkeuden voi pakata hyvin pieneen tilaan.

Mutta kuinka pieneen?

Kun Einsteinin yhtälöiden ratkaisuja 1920-luvulla tutkittiin, huomattiin että universumilla on aina alkupiste. pantiinpa avaruuteen mielikuvituksen keinoin miltei mitä ainetta tahansa: avaruus ei ole ollut olemassa ikuisesti.

Jos kehityksen filmiä kelataan taaksepäin, tullaan vääjäämättä hatkeen, jolloin koko maailmankaikkeus oli kutistuneena yhdeksi pisteeksi eli alkusingulariteetiksi.

koska aika ja avaruus ovat naimisissa toistensa kanssa, aikaa ei ole suhteelisuusteorissa ole ellei ole avaruuttakaan. Siksi einsteinin yhtälöiden kosmologiset ratkaisut kertovat myös, ettei aika ole ollut olemassa ikuisesti.""avaruus eli ole ollut ikuisesti."

"Siksi einsteinin yhtälöiden kosmologiset ratkaisut kertovat myös, ettei aika ole ollut olemassa ikuisesti."


Kyllä ikuinen energia on ollut olemassa ikuisessa tilassa ikuisesti ja täts it!tai muuten tila, aika ja energia ovat syntyneet todella neitseellisesti hokkus pokkus!

.
_________________
Olemmeko löytämässä itse itsemme? Yhdistyvätkö eri uskonnot ja tiede jo meidän aikana?
Back to top
View user's profile Send private message
SavorJoined: 02 Jan 2007
Posts: 2246

PostPosted: 06.11.2009 10:24    Post subject: Tuoko äärtön puristus ajan takaisin? Reply with quote

Sivut 180-181"Tuoko ääretön puristus ajan takaisin?"
"Kuten mustan aukon yhteydessä todettiin, ainetta voi puristaa loputtomiin. Siksi kokonainen universumikin mahtuu yhteen pisteeseen. Asiaa havainnollistetaan usein ilmapallovertauksella: käyristynyt avaruus on kuin vappupallon pinta. Se laajene kun palloon puhalletaan ilmaa, ja voimme hyvin kuvitella kuinka tehtaalta lähtiessään pallo oli vain herneen kokoinen.

Tämä analogia olettaa ääreellisen kokoisen avaruuden. avaruus voi kuitenkin olla ääretön, ja havaintojen valossa tämä onkin todennäköisin vaihtoehto. Ääretöntä on kovin vaikea kuvitella kutistettavan pisteeksi. Mutta palautetaan taas mieliin supertärkeä fyysikkomotto: äärettömyyden kanssa ei saa jäädä tupeloimaan!

ääretöntä avaruutta voi puristaa kasaan äärettömän paljon niin että esimerkiksi kaksi runoilijaa tulee äärettömän lähelle toisiaan; on yhdentekevää onko tällä prosessilla jokin matemaattinen päätepisteensä.

Suhteellisuusteorian hallintovallan odotetaan joka tapauksessa murenevan ns. planckin pituutta lyhyemmillä etäisyyksillä. Kyseessä on atomiytimen halkaisijan triljoonasosa, eli hiukkasfyysikoidenkin mielestä tavattoman lyhyt matka.

planckin pituutta pienemmästä universumista ei yleisessä suhteellisuusteoriassa sopisi edes puhua, ja siksi on mahdollista, että aikaa on myös ennen alkuräjähdystä. emme oikeastaan tiedä, miten vanha maailmankaikkeus tarkalleen on."
Siis mitä sekoilemista? nyt aikaa voikin olla ennen alkuräjähdystä?


"ääretöntä avaruutta voi puristaa kasaan äärettömän paljon niin että esimerkiksi kaksi runoilijaa tulee äärettömän lähelle toisiaan."


Miten Enqvist voi väittää että avaruutta voi puristaa kasaan? Onko hän tutkinut avaruutta ja tehnyt avaruudella kenties tieteellisen kokeen joka todistaa että avaruutta voi puristaa vai saavatko tämän uskonlahkon ylipapit kirjoittaa tieteen nimissä ihan mitä huvittaa?


.
_________________
Olemmeko löytämässä itse itsemme? Yhdistyvätkö eri uskonnot ja tiede jo meidän aikana?
Back to top
View user's profile Send private message
goswellJoined: 04 Nov 2009
Posts: 80

PostPosted: 06.11.2009 10:39    Post subject: Reply with quote

Savor
"Pysäytyskuvasta tulee silmiin koko ajan fotoneja, joten ei tuon teorian mukaan synny pyäytyskuvaakaan"

Kyllä, mutta siinä oli sana tavallaan. Eli emme saa uutta informaatiota kohteesta enään sen liikkuessa valon-nopeudella suhteessa lähtöpaikkaansa, eli katsojaan. Siitä vertaus pysäytyskuvaan.

Lähtöpaikasta katsoen NÄYTTÄÄ siltä että aika loittonevassa kohteessa hidastuu. Samalla unohdetaan, että kohteesta lähtöpaikkaan katsottaessa NÄYTTÄÄ aivan samalta. Mutta todellisuudessa "aika", (mitä siis ei ole sellaisena lineaarisena tapahtumana kuin sitä kuvataan) kulkee samalla tavalla kummasakin kohteessa, lähtöpaikassa ja liikkuvassa kohteessa.

Minusta tuo on ainut selitys miksi puhutaan koko aikadilaatiosta.

Eli valon-, informaationrajallinen-nopeus on se tekijä, joka tässä aiheuttaa tuon harhan. Eli näyttää siltä, että aika hidastuu nopeuden kasvaessa, mutta se vain NÄYTTÄÄ siltä.


Valon-nopeus ei ole vakio.

Jos ajatellaan lähes valon-nopudella maasta loittonevaa kohdetta, sieltä esim valo ei voi saapua tänne valon-nopeudella, siis suhteessa meihin, se on yksinkertaisesti mahdotonta. Jos näin olisi, valon pitäisi liikkua kohteen suhteen lähes kaksinkertaisella nopeudella. 1C on kuitenkin tutkijoiden mukaan maksimi.

Etäisyyden on kuitenkin oltava sama, mitataan se kummasta kohteesta tahansa.

Tähän ongelmaan ei ole kuin yksi järkevä ratkaisu, valon-nopeus on maksimi, mutta vain SUHTEELLISESTI.

Toisin sanoen esimerkiksi valo liikkuu maksimissaan nopeudella 1C, mutta vain suhteessa lähtöpaikkaansa, verrattuna muualle nopeus voi olla jotakin ihan muuta, plus tai miinus, riippuen kohteiden nopeuksista toistensa suhteen.

Eli nyt homma pelaa.

Mitataan etäisyys kummasta kohteesta tahansa, se on sama.

Ei kaksosparadoksia.

1C on maksimi.(tosin vain suhteellisesti)

Minun mielestä näin.
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    onesimpleprinciple.com Forum Index -> Savolainen ajatus All times are GMT + 2 Hours
Goto page 1, 2, 3, 4  Next
Page 1 of 4

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group